Реклама / Ads
0| 4045 |21.02.2017 НОВИНИ

ДПС се превърна в табу за медиите в Турция

.
Преди предсрочните парламентарни избори у нас за турските медии, базирани в Истанбул и Анкара, както и за турско езичните новинарски сайтове в България, ДПС се превърна в табу. Това обобщават турски журналисти. Целенасочено в споменатите медии не присъстват новини свързани с ДПС, съобщава 24rodopi.com
 
Подкрепата към ДОСТ от управляващата партия в Анкара намира отражение и в турските медии.  Кореспондентите на държавната информационна агенция "Анадолската агенция" и телевизия "ТРТ" в България продължават да получават указания да отразяват само проявите на едната партия. Така също и най-гледаните от нашите изселници две частни телевизии "Тек Румели" и "Румели" избягват да споменават ДПС. Ако все пак се предава нещо за Движението, то е непременно в негативен тон.
Журналистът Хакан Сайгън от Измир, който не е изселник от България, но следи Балканите казва, че преди всяка дописка от България започвало със израза "партията ДПС, чиито членове в по-голямата си част са турци", но сега за турските медии ДПС не съществувало.

"Изведнъж ДПС пропадна от турските медии, а на нейно място се появи ДОСТ. Това не е нормално от професионална гледна точка на журналистиката. Няма нищо чудно в политиката някой да подкрепя други. Политически партии в Турция могат да подкрепят други формации в чужбина. Това е политика и навсякъде по света може да са наблюдава този процес, но да превърнеш журналистиката в слуга на временни политически настроения не е нормално", коментира Сайгън нагласата в турските медии. Противно на неговото мнение пък са журналистите от „Румели“ и „Тек Румели“.

Припомняме, че управляващата Партия на справедливостта и развитието открито подкрепя ДОСТ, а най-голямата опозиционна формация – Републиканската-народна партия (CHP) не крие симпатиите си към ДПС, но откритата й позиция гласи: Не позволявайте никой отвън да ви управлява!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4809 |20.02.2017 Светльо Витков: „Глас народен“ се превърна в глас в пустиня . 2| 4322 |17.02.2017 Кремъл нареди на медиите си да не хвалят вече Тръмп . 0| 3757 |24.01.2017 Радев назначи Йончева да отговаря за връзките с медиите . 0| 4345 |23.01.2017 Десислава Атанасова: БСП искат да превърнат Радев в техен ракетоносител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads