Реклама / Ads
2| 4895 |20.10.2016 НОВИНИ

ДПС призна: Подкрепяме Орешарски за президент

.
Мустафа Карадайъ
По време на пресконференция след заседание на Централния съвет на партията председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ заяви: Ще подкрепим кандидат-президентската двойка Пламен Орешарски и Данаил Папазов.
 
В Деня на конституцията на 13 юни в наша декларация от трибуната на НС ние обобщихме това, което се случи в страната и там конкретно също очертахме профила на необходимия президент на страната в сегашното политическо време“, припомни Карадайъ.

„Може би е нужно да припомним този профил – а именно бъдещият президент трябва да е надпартиен, да осъзнава своята мисия, да бъде убеден демократ, евроатлантик, да има волята да отстоява демократичните достижения, да работи за утвърждаване на правова и социална държава, да бъде чувствителен към правата и свободите на човека. В профила ние включихме да бъде обединител на нацията, президент на всички български граждани, да работи за международния авторитет на страната и да отстоява нашите интереси в НАТО и ЕС“, посочи лидерът на ДПС.

„В последствие в наша декларация при откриването на тази сесия на НС препотвърдихме нашата позиция от юли месец за неглижирането на президентската институция. Тя е много важна според нас“, допълни той. Карадайъ припомни, че преди крайния срок централното оперативно бюро на партията след анализ е взело решение Движението да не издига кандидат-президентска през двойка. „На заседанието от предишната седмица направихме анализ на вече регистрираните кандидати и на очертаващото се предизборно и изборно пространство с тези кандидати и стигнахме до вчерашния ден, в който на съвместно заседание на централното ни Оперативно бюро и парламентарната ни група взехме решение да предложим на централния съвет ДПС да подкрепи на тези изори кандидат-президентската през двойка с номер 4 – Пламен Орешарски и Данаил Папазов. Представихме го пред централния съвет и без един глас против той прие това“, обяви Карадайъ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4293 |19.10.2016 ДПС ще подкрепи Орешарски за президент . 3| 9269 |13.10.2016 Ненчев призна: Ген. Радев не е саботирал проекта за нов изтребител . 1| 3823 |04.10.2016 Орешарски имал остатъчен дълг; пък бил и независим . 11| 8767 |30.09.2016 Орешарски нервен: България е в разпад, мога да я спася

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads