Реклама / Ads
24| 5826 |25.09.2020 НОВИНИ

ДПС прогнозира избори до 2 месеца, но иска експертен кабинет

.
Халил Летифов Източник: БГНЕС
ДПС продължава да играе като опозиция. Въпреки твърденията за задкулисния политически флирт между Движението за права и свободи и управляващите и двете страни продължават да отричат, че такъв съществува.
 

Днес Халил Летифов от ДПС заяви - предсрочните избори са въпрос на време, а формациите вече са в състояние на кампания. Опозиционното изказване от ефира на БНТ обаче дойде паралелно с бомба в ефира на Нова телевизия, в която Цветан Цветанов - бившия втори в ГЕРБ заяви, че управляващите обслужват ДПС, а конкретни министри са уволнявали лица по списък в полза на Движението за права и свободи.

 

От ДПС отказват към този час коментар по темата, но междувременно в отговор на въпрос, отправен от “Дневник”, от управляващата партия заявиха: “Крадецът вика - дръжте крадеца”.

 

Въпросът е “Кога”

 

Че предсрочни избори ще има обяви Летифов от ДПС тази сутрин. Коментарът му идва на фона на изказвания от последните няколко дни, в които сякаш стана ясно, че управляващите са готови на експертен кабинет. Това заяви и самият премиер, според чиито думи подобен сценарий е най-удобен за него.

 

Изборите са въпрос на месец или два, смята Летифов. Той припомни, че движението се е обявило против идеята на ГЕРБ за свикване на Велико народно събрание и приемане на нова конституция, което е идеята на управляващите за излизане от политическата.

В същото време обаче от ДПС също предлагат да се състави експертен кабинет. Предложението на ДПС е експертният кабинет да бъде оглавен от човек предложен от ГЕРБ, а вицепремиерът да е от втората по големина партия.

 

В четвъртък вечерта традиционният протест с искане за оставката на правителството стигна и до централата на ДПС на столичния бул. "Стамболийски". Сградата бе замервана с яйца.

 

Според Летифов няма нищо ново под слънцето. Той припомни протестите при лятната резиденция на почетния председател на движението Ахмед Доган край Росенец.

 

"Там имаше организирани акции с цел някои политически субекти да бъдат реанимирани и, странно, но когато се качат на гърба на ДПС и на г- Доган, странно бързо те биват забелязани от обществото", каза Летифов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5638 |25.09.2020 Проф. Балтов прогнозира сериозен пик на COVID-19 през ноември . 8| 5354 |25.09.2020 Крачка назад: Тръмп все пак ще признае резултатите от изборите . 18| 7008 |23.09.2020 Журналист: ДПС нямат сметка от избори, а от експертен кабинет . 42| 11198 |21.09.2020 Социален психолог: Чака ни гражданска война, ако ГЕРБ спечелят изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads