Реклама / Ads
24| 7869 |05.03.2018 НОВИНИ

ДПС скочи срещу държавното участие в сделката с ЧЕЗ, партията се готви за избори

.
От ДПС се обявиха против влизането на държавата в сделката за ЧЕЗ и национализация както на това, така и на другите електроразпределителни дружества.
 

Темата на семинара на ДПС е отвореното управление и съчетаването между управлението и местната власт, предаде репортерът на БНТ Стоил Рошкев. На семинара има много лектори, но разбира се вниманието на журналистите е насочено главно към темата за сделката с ЧЕЗ.

 

Рамадан Аталай, дългогодишен депутат от ДПС и член на парламентарната комисия по енергетика сподели, че държавата по никакъв начин не бива да влиза в сделката с ЧЕЗ и да не национализира нито едно ЕРП. Той сподели част от информацията, изнесена по време на заседанието на двете комисии миналата седмица, където беше изслушана и собственичката на „Инерком“ Гинка Върбакова. Според Аталай тази фирма няма нито финансов, нито какъвто и да е друг капацитет, за да управлява ЧЕЗ.

 

По основната тема за отвореното управление, Мустафа Карадайъ коментира, че има криза в либералните демокрации и трябва либералните партии да помислят как да се излезе от от тази криза. Свободните и активни граждани с помощта на нформационните и комуникационните технологии могат да се превърнат в мощен катализатор на необходимите социални промени. Ако отвореното управление е моторът на новото време, то отворените данни са суровината за двигателя, а новите технологии са магистралите на това управление, каза той.

 

Държавата да се меси в сделки мисля, че не е либерален подход, каза Мустафа Карадайъ на пресконференция след първата част на семинар, предаде БТА и БНТ. Остатъчният пакет от ЕРД-тата, съвсем скоро, преди няколко години, мисля, че първото правителство на Борисов ги приватизира. Само в рамките на няколко години, ако властта и държавата има друго мнение, иска да развива друг процес, то според нас това не е либералният подход. Ако има такъв ход само след няколко години пак ще ги приватизираме тези придобити от държавата акции, каза Мустафа Карадайъ.

 

Той обясни още, че ДПС има готовност вече да участва на избори. И допълни, че след изборите през 2017 г. се е получило обединение на избирателите на партията, като каза, че този процес продължава и в момента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6129 |02.03.2018 ЧЕЗ обяви, че чака оферта от Гинка за участието на държавата в сделката . 1| 4876 |28.02.2018 От КЕВР потвърдиха, че цената на тока ще скочи, но не „рязко” . 7| 6260 |26.02.2018 ”Атака” скочи срещу Делян Добрев . 0| 5241 |22.02.2018 БСП скочи срещу махането на търговете за ремонти по границата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads