Реклама / Ads
5| 4645 |06.10.2014 НОВИНИ

ДПС-Сливен: Нови избори ще унищожат някои партии

.
Янко Янков
Ако партиите не успеят да съставят правителство и се стигне отново до избори, това ще е много негативно за страната, смята водачът на листата на ДПС в Сливен Янко Янков. „Като български гражданин по никакъв начин не ми се иска да допусна, че има вариант да не се сформира правителство. Ако това се случи, едни бъдещи избори ще са унищожителни за някои от партиите, които сега влизат в парламента“, коментира той по БНР.
 
По думите му това няма да е в интерес и на ГЕРБ.„За ДПС са важни политиките, които трябва да бъдат заложени като основен приоритет за страната, и те трябва да са продукт на консенсус. Едва тогава идват личностите и партиите, които трябва да реализират тези политики“, настоя Янков.

Той смята, че в изказванията на политическите лидери след края на изборния ден вчера се е забелязал добър конструктивизъм и „една нотка, че има един много лош вариант и той е България да остане без управление в труден период“.

„За нас е важен националният интерес, а не партийният. Ние можем да подкрепяме тези политики и в качеството си на управленски субект, и в качеството си на опозиционен субект. За нас са важни политиките, защото без сериозни и качествени политики, които да генерират конструктивни и устойчиви реформи за много дълъг период от време, България я чакат много лоши дни“, предупреди Янко Янков.

Той припомни думите на почетния председател на движението Ахмед Доган, че реалната политика е изкуство на възможното.

„Ако някой си мисли, че може да фокусира някакъв политически консенсус единствено и само върху своята програма, това е наивитет, който не би трябвало да се коментира и е нещо изключително несериозно. Отговорната политика изисква чрез определени компромиси в тяснопартийния интерес, да реализираш други, които съвпадат с интересите и на други партии, което означава с интересите на цялата нация“, коментира Янков.

Според него е грешна теза и елементарно оправдание на БСП, че левицата е изгубила изборите, че заради последното управление с ДПС.

Той обясни готовността на движението да даде 300 дни на бъдещото управление с това, че за ДПС на първо място стои националният интерес.

„Ако се намери формула, по която да се сформира правителство, в което не сме, ние толерантно, конструктивно, съвсем добронамерено ще изчакаме, за да видим дали това, което е заявено, ще бъде реализирано и дали то ще е полезно за България от гледна точка на програмите на партиите и от гледна точка на програмата на нашата партия. И в процеса на реализация на това управление ще се види каква ще бъде по-нататъшната реакция и на нашата партия“, обясни Янко Янков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4502 |06.10.2014 Нови данни: ГЕРБ - 32,57%, БСП -15,29%, а ДПС-15,18% . 1| 4880 |06.10.2014 На връх изборите пернишката кметица стана баба . 2| 4647 |05.10.2014 От ДПС раздали 70 000 лв. в Галиче за изборите . 23| 4894 |05.10.2014 Дайнов: Скоро нови избори!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads