Реклама / Ads
5| 5616 |28.02.2010 НОВИНИ

ДПС стана боксова круша по темата “Емин”

.
Лютви Местан не се страхува от истината за смъртта на Ахмед Емин
Нищо не следва да се крие зад паравана на класифицираната информация, каза пред БНР зам.-председателят на ДПС Лютви Местан относно смъртта на началника на политическия кабинет на Ахмед Доган - Ахмед Емин.
 
Каквато и информация да има - било в ДАНС, в прокуратура, в следствие, в МВР и т.н., тя трябва да излезе на бял свят, категоричен е той.

Местан призова всички, които имат отношение към службите, да кажат истината, без значение кого ще засегне тя. „ДПС бе превърната в своеобразна боксова круша по тази тема", изтъкна зам.-председателят на партията. По думите му, няма друга политическа сила, която да е по-заинтересована от излизането на цялата истина на бял свят. Ние не се боим от истината, категорично заяви Лютви Местан и добави, че притесненията им идват от манипулативните схеми и полуистините, както и от  ускореното продуциране на хипотези във връзка със смъртта на Емин.

ДПС не е в специалните служби, убеден е Местан: "Ние подкрепихме създаването на ДАНС и продължаваме да твърдим, че страната се нуждае от ДАНС, но нас в ДАНС ни няма, нас ни няма и в МВР. Няма как от нас да искате отговорите на тези въпроси или тайни".

Относно смъртта на началника на политическия кабинет на лидера на ДПС, бившият вътрешен министър  Румен Петков заяви мнението си по БНР: "Считам за абсурдно твърдението, че г-н Емин е отишъл да убие Ахмед Доган".

„Трябва да търсим генезиса и връзката за смъртта на Ахмед Емин в колекциите на ДПС “, каза пред БНР Минчо Спасов от НДСВ.

Според Минчо Спасов Лютви Местан не е прав, че тайните за смъртта на Емин лежат в тайните служби, защото Ахмед Емин бе убит в сараите на Ахмед Доган, а не в службите, така че Ахмед Доган има най-точната информация какво се е случило.

По думите му Ахмед Доган е разкрил, че има „змия в пазвата си“. „Хора като Ахмед Емин и Алексей Петров са като електрошокова палка за хората на високи постове, за да не се самозабравят“, добави още Минчо Спасов.

Твърде късно е да се открие истината за смъртта на Ахмед Емин,  е мнението на председателя на парламентарната комисията за борба с корупцията Димо Гяуров.

Според Гяуров не са били извършени голяма част от необходимите оперативни действия след смъртта на бившия началник на кабинета на Доган. Като пример той посочи, че не са направени натривки за барут на хора, които са се намирали в имота в този момент - на бившия земеделски министър. Натривки не са взети и от самия Доган, допълни Гяуров.

Той посочи като доказателство за неразрешеността на случая и поведението на лидерана ДПС Ахмед Доган, който дори е показал с действията си какво е отношението му - дори не е отишъл на погребението на своя толкова близък до преди дни човек.

Лютви Местан от своя страна потвърди, че от партията че нямат никакви притеснения от архива на Ахмед Емин:  „Ако имахме някакви притеснения, нямаше да имаме толкова категорична теза".

Основната темата на заседанието, което ДПС провеждат този уикенд в Боровец са измеренията на икономическата криза, уточни Лютви Местан и допълни: „Вече втори ден в Боровец правим дисекция на кризата". Според него тази криза е дошла отвън, тя не е продукт на българската политика. Но тази теза не бива да се използва като оправдание. Онова, което ДПС казва от Боровец, е, че кризата дойде отвън, но отговорността за нейното преодоляване или за смекчаване на негативните й ефекти е вътрешен проблем. Тя е отговорност на управляващите, но и на българския политически субект, категоричен е Местан.

Според ДПС е много важно тази криза, която е обща опасност за всички от ЕС, да се осмисли от тях и като възможност. Този аспект не трябва да подмине България. Ако българите не поставят в дневния ред на обществото - как България вижда своето място в общоевропейската визия за развитие, няма да са в час, смята Местан.

Според него е крайно време правителството да представи своята визия „България 2020 г.", да има ясно показани приоритети и национална визия за развитие на страната.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5430 |19.02.2010 РЗС застана зад Израел срещу доклада "Голдстоун" . 20| 7626 |18.02.2010 М. Андреев: Агенти станаха носители на орден "Стара планина" . 8| 4890 |11.02.2010 Уошингтън Поуст: “Октоподите” едва ли ще останат зад решетките . 2| 5465 |10.02.2010 Ив. Костов: България стана холивудски филм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads