Реклама / Ads
4| 3706 |26.10.2018 НОВИНИ

ДПС: Това управление е вредно за страната, предсрочните избори са неизбежни

.
Пресконференция на Движението за права и свободи. Източник: БГНЕС
Скоро всички български граждани ще поискат промяна, промяната е неизбежна. Това се посочва в декларация на Централния съвет на ДПС, приета на днешното заседание на съвета.
 

Декларацията беше оповестена на брифинг от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.


Това управление е вредно за страната и всички национално отговорни партии трябва да обединят усилията си за решителни действия за прекратяване на заплахите за демокрацията и държавността, смятат от ДПС. Според движението страната е в политическа криза и пълен блокаж на изпълнителната власт, има все по-големи социални неравенства, липсват реформи, справедливост, диалог между институциите, бедността расте, омразата и агресията са навсякъде. Отговорност за всичко това носи ГЕРБ, смятат от движението. ГЕРБ не само включи националистите във властта, но чрез тяхната легитимация се опита да си създаде алиби за провала на управлението на този кабинет, отбеляза Карадайъ. Това популистко националистическо управление е цинично, брутално и позорно за страната, заяви той. По думите му демокрацията и стабилността в страната са заплашени и това изисква спешни действия, съобщава БТА.


Има различни изходи - или оставка на един вицепремиер, или оставка на цялото правителство, или позорът е за всички, за цялата страна, коментира Карадайъ. Той посочи, че конкретните тактически действия на ДПС от тук нататък ще бъдат демократични, политически инструменти, които ще са видими за цялото общество и за онези, които "година и половина не искаха дори да ни чуят".


Предсрочни избори в тази ситуация са неизбежни, въпросът е какво се случва в държавата, посочи Карадайъ. Той припомни, че ДПС не споделя философията "стани да седна". Какво ако има ново правителство в рамките на този парламент или друго правителство след предсрочни избори, ако ще се случва същото в страната, попита той. Не говорим за алтернативни персони, а за алтернатива на формата на управление, управление с ясна програма за ускорено развитие на страната, обясни Карадайъ. Кои ще управляват остава на втори, трети план, каза той. По думите му с управлението на страната трябва да бъдат ангажирани партии с доказана привързаност към европейските ценности и демокрацията.
На заседанието на Централния съвет на ДПС е било обсъдено и решението на Общинския съвет на Стара Загора за преименуване на местности. От движението ще поискат среща с ръководството на върховните съдии и главния прокурор в тази връзка, за да поставят този въпрос.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3858 |26.10.2018 Илияна Йотова: Мерките и политиките по демографския проблем не търпят отлагане . 4| 3996 |25.10.2018 Иванка Иванова: Конституционният съд е непредвидим и това е голям проблем . 1| 4046 |24.10.2018 Създават звено ”Национално ТОЛ управление” към АПИ . 0| 3732 |23.10.2018 Йотова: Поисканата оставка на Симеонов е присъда на обществото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads