Реклама / Ads
37| 5290 |20.01.2015 НОВИНИ

ДПС с ултиматум към Борисов: Или оставка на Москов, или вот на недоверие

.
Лютви Местан
ДПС ще започне консултации за иницииране на вот на недоверие към кабинета "Борисов", ако премиерът не поиска оставката на здравния министър Петър Москов. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан.
 

Очакваме премиерът да поиска оставката на Петър Москов заради "ксенофобските изяви и лъжите", които изрече министър Петър Москов, категоричен е Местан.

 

Първо искане на оставка на здравния министър дойде още в средата на декември. Тогава от ДПС се обявиха против идеята на Петър Москов Спешна помощ да влиза в опасни квартали само с полиция. Тя дойде след поредното нападение над медик, повикан на адрес.

 

Социалното неравенство не поражда изключителни права за някого. Навсякъде, където е имало такива инциденти, екипите на Спешна помощ ще влизат само след като е осигурена тяхната сигурност. Не говорим за ограничаване на права, а за възможност да се ползват тези права.

 

Тогава здравният министър обясни, че от 227 нападения над Спешна помощ 175 са в ромски махали. Москов заплаши, че ще въведе заповед, с която екипите ще влизат в тези махали след споразумение с местните лидери или в присъствието на полиция. 

 

"Обърнахме се към министъра на вътрешните работи, който води регистър на престъпления, който е компетентният орган и го попитахме верни ли са твърденията на министър Москов, че има регистрирани 225 нападения над екипи на Спешна помощ и второ - дали при регистрирането на нарушение на обществения ред се отразява етнорелигиозният произход на извършителя", заяви Местан, цитиран от БГНЕС. 

 

По думите му в областните дирекции на МВР от началото на 2014 г. са регистрирани следните случаи с медицински екипи - четири в Плевен (заплахи), три във Видин със служебни автомобили, четири инцидента в Ловеч, свързани със счупени стъкла, едно нападение над фелдшер в Кюстендил, три случая на вербално нападение в Благоевград, един случай на лека телесна повреда в Силистра.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 73| 5145 |18.01.2015 Борисов: Цяла Европа застана зад България . 8| 4331 |16.01.2015 Борисов: Да пожелаем на г-жа Нинова да е все така умна и красива . 9| 6461 |12.01.2015 С викове "Оставка" протестират от БДЖ срещу спирането на влаковете . 8| 4417 |08.01.2015 Борисов: Пулев има нужда от подкрепа, а не само когато побеждава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads