Реклама / Ads
3| 5407 |26.10.2017 НОВИНИ

ДПС внесе закон за КТБ с единствена цел оправдаването на Делян Пеевски

.
ДПС внесе в деловодството на парламента проект за изменение на Закона за банковата несъстоятелност. Екипът, който работи по законопроекта е Делян Пеевски, Хамид Хамид и Йордан Цонев.
 
„Мотивите за изготвянето му е случилото се с КТБ и нейните активи след обявяването й под особен надзор на 21 юни 2014 г. досега. Това е процес, който е известен в публичното пространство като вторично разграбване на активите на КТБ. Този процес прочете през тези години и това се случи поради различни причини“, заяви Йордан Цонев.

Той призна, че "грешки" на квесторите и техни неправомерни десйтвия са довели до разграбването на КТБ, но не спомена и дума за това кой всъщност предизвика фалита на банката.

По-нататък Цонев издаде коя всъщност е главната причина за внасянето на промените-"манипулациите, че Делаян Пеевски участва в разграбването на банката".

"Той не е участвал нито в управлението на банката, нито в управлението на банковия надзор, нито по някакъв начин юридически е спомогнал за това, което се случи в КТБ. Видя се, че тези обвинения са необосновани, започнаха да се тиражират нови манипулации относно процеса на вторично ограбване. Това е отговорът на Делян Пеевски и на нашата ПГ, защото той е част от нея“, уточни Цонев.

Така лъсна основният мотив на вносителите- да се изработи алиби на депутата Пеевски, а дали законът има някаква стойност, предстои да разберем от коментарите на юристи. На първи прочит обаче прави впечатление, че в предложените промени е заложен принципът на обратното действие, който винаги може да бъде атакуван пред Конституционния съд и обявен за недействителен.

Повечето от текстовете в проекта просто повтарят с леки корекции вече съществуващи положения в Закона за банковата несъстоятелност и не дават възможност да се стигне до причините за фалита на КТБ, както и до виновните за това лица.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4143 |25.10.2017 В МО отвориха единствената оферта за нов боен кораб . 7| 8523 |20.10.2017 Адв. Филипова за Фрог: Съдилища нарушават законодателството на ЕС за банките . 0| 4244 |19.10.2017 Очаквано! Парламенът отхвърли ветото на президента върху промените в закона за отбраната . 1| 3976 |18.10.2017 Юрист: Закони има, няма политическа воля за борба с корупцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads