Реклама / Ads
4| 5006 |28.11.2019 НОВИНИ

ДПС е зад Цацаров и Гешев, Хамид Хамид не е чул за промени в ръководството

.
Хамид Хамид
Моите думи за Сотир Цацаров бяха, че неговият опит и професионализъм са богатство за България. В момента има две кандидатури за председател на КПКОНПИ, като и двете са достойни.
 

В ПГ на ДПС не сме решили коя кандидатура ще подкрепим. Ще следим внимателно изслушването на двамата кандидати и ще направим задълбочен анализ. Никой не може да отрече опита и професионализма на г-н Цацаров. Този опит трябва да се използва.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ДПС Хамид Хамид, който коментира ставащото в съдебната система.


"Още от самото начало на процедурата за избор на нов главен прокурор заявихме, че няма да се месим и коментираме. Сега вече процедурата е приключила, президентът Румен Радев издаде указ и може ясно да заявим, че протестите срещу избора на Иван Гешев бяха платени и водени от една малка извънпарламентарна партия, която явно искаше да си избере нов главен прокурор. Не може политическа партия да се меси в независимата съдебна система, както и обратното. Държавният глава не може да бъде укоряван за едно или друго действие и ние не го правим. Уважаваме мотивите на президента и ги приемаме такива, каквито си. Не пришиваме Румен Радев към нито една група", разкри Хамид.

 

Той говори и по актуалните политически теми. "Няма да подкрепим бюджета. Това е най-политическият закон, а ние от самото начало на този парламент сме опозиция. Този бюджет не предлага никакви реформи и никаква ефективност. За нас само се увеличават средствата за нереформирани сфери и сектори. С лека ръка бяха отхвърлени предложенията на ДПС за безплатни детски градини и ДДС-то за лекарства и книги. Защо са отхвърлени, попитайте управляващото мнозинство. Ние представихме всички аргументи и възможности, с които нашите предложения можеха да се случат. Депутатите от ДПС ходят всеки ден редовно на работа.

 

Реагирахме остро срещу избора на Валери Симеонов за зам.-председател на парламента и напуснахме, защото не може официозът на езика на омразата да седне на това място. Утре имаме съвет на партията и ще излезем с официална позиция по темата.

 

Ще анализираме и изминалите местни избори, както и ще започнем подготовка за Националната ни конференция, която трябва да се проведе в края на април или началото на май. Не съм чул за промени в ръководството. Имаме си устав и правила. ДПС работи по тях и всеки може да се кандидатира за ръководител на партията", категоричен бе депутатът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4215 |26.11.2019 Цацаров обяви как ще префасонира КПКОНПИ . 18| 8463 |24.11.2019 Преподавател: Цацаров е като заслужил артист в оперетата „Ти си го избра“ – второ действие . 5| 4589 |23.11.2019 Изненадани ли сте: Гешев подкрепи Цацаров за шеф на КПКОНПИ . 3| 4606 |21.11.2019 Експерт: Изборът на Цацаров да оглави КПКОНПИ е предрешен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads