Реклама / Ads
56| 5630 |23.05.2011 НОВИНИ

Др. Драганов: Атака изглежда подозрително свързана с ДПС

.
Драгомир Драганов
До гражданската война има три стъпки, това е първата или втората, нещата са неконтролируеми, каза сценаристът Ив. Кулеков. Гражданска война няма да има, но тези събития показват моралната деградация на нашата нация, репликира Драганов.
 

Изумен съм от тази ненавист, която струи в една държава, която поне теоретически е член на ЕС; мюсюлмани има почти навсякъде в ЕС, обяви по БТВ проф. Драгомир Драганов в коментар за това може ли малка партия да създаде голям проблем.

Изпитах страх, добави сценаристът Ив. Кулеков. До гражданската война има три стъпки, това е първата или втората. нещата са неконтролируеми, властта казва, че това не е страшно, защото сме в предизборна кампания, но аз мисля, че е много страшно. Когато се спекулира с религиозни чувства, не може да се говори за предизборна кампания, каза той. Това не е партийна, а верска кампания, тук не говорят партиите, а инстинктите, които са неконтролируеми.

Нещата са няколкопластови, репликира Драганов. Логично изглеждало, ако Атака се релегитимира, да го направи и ДПС. Това, което Атака им предлага, им е добре дошло и е много подозрително, смята професорът,  според когото Атака и ДПС изглеждали като скачени съдове. В исторически план, в България, забранят ли една партия, тя взима властта, пошегува се Драганов. Той добави, че двате страни се индуцират и помпат една друга и напомни, че и турците пред джамията се държали провокативно.

Гражданска война няма да има, но тези събития показват моралната деградация на нашата нация, която избива в различни прояви. Създава се чувство, че няма държавност, анализира историкът.

Болестта на Сидеров е да бъде в центъра на медиите, каза Кулеков и напомни изгонването на датския режисьор фон Трир от фестивала в Кан. Да обявим Сидеров за персона нон грата в медиите, призова той. Същото можело да направят и кметовете за проявите на Атака по места.

Това е политическа шизофрения, която засяга не само Атака. Констатацията на американския посланик Нанси Макълдауни по повод на взаимното галванизиране на ДПС и Атака била вярна, каза Драганов и добави, че 21 в. е век на нормализацията, но Атака и ДПС ни дърпали назад в историята.

Гледаме събития от 1984 година, вметна Кулеков.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6582 |22.05.2011 И. Цанев: Национализмът на Атака се радикализира, има опасност за сигурността . 59| 7204 |21.05.2011 Атака: Провокатори фундаменталисти подтикнаха сбиването . 17| 5114 |19.05.2011 Батачани: „Атака” да се извини! . 36| 5087 |17.05.2011 „Атака” предизвика скандал в Батак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads