Реклама / Ads
9| 5180 |28.03.2011 НОВИНИ

Дражев влиза на топло за 7 години

.
Ивайло Дражев Източник: Булфото
Върховният касационен съд призна за виновен Ивайло Дражев за причинената катастрофа през 1998 г., при която загинаха двама души, а трети остана инвалид. Присъдата, която постанови съдът е пет години затвор.
 

При инцидента загинаха 40-годишният Димитър Кехайов и 20-годишната Румяна Димитрова. Дражев ще излежи зад решетките и още две години заради друга катастрофа през 1996 г., когато загина приятелката му. И тогава бившият шеф на “Черноморец” е карал пиян. Първоначално това наказание бе условно.

Ивайло Дражев ще трябва да заплати и неимуществени щети в размер на 22 500 лв. на майката на Румяна Димитрова – Верка, която оцелява при пътния инцидент, както и 32 500 лв. неимуществени щети заради смъртта на 20-годишното момиче. Заедно с тях Дражев дължи и лихвите върху тях за 13 години.

По време на процеса бившият футболен бос твърдеше, че не той, а турски гражданин е шофирал автомобила преди катастрофата. Свидетелски показания и съдебно-медицински експертизи обаче доказаха, че именно Дражев е бил зад волана на колата.

ВКС приема за неоснователно оплакването на защитниците на Дражев за изтекла давност на предявените граждански искове. “Както правилно е приела и въззивната инстанция, тази давност в случая започва да тече от датата на откриване на дееца – 20.02.2004 г., когато подсъдимият е бил привлечен в качеството на обвиняем”, се казва в решението на съда. Магистратите сочат, че извършеното престъпление се отличава с висока степен на обществена опасност и с настъпил тежък вредоносен резултат.

Деянието е извършено в изпитателния срок по друга присъда за катастрофа, а “проявеното снизхождение” с налагането на условна присъда “не е изиграло своето поправително и предупредително въздействие спрямо” Дражев. “Правилно като отегчаващи вината му обстоятелства са били отчетени и високата алкохолна концентрация – 2.16 промила, липсата на правоспособност да управлява МПС към момента на деянието, санкционирането му по административен ред за извършени нарушения и липсата на критичност към извършеното”, се казва още в решението на ВКС.

Делата на Ивайло Дражев бяха обект на няколко проверки от страна на Висшия съдебен съвет, тъй като бившият футболен бос умело бламираше процесите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4910 |16.03.2011 15 г. на топло за Ивайло Зартов иска обвинението . 6| 5106 |10.03.2011 С близо 1.5 млн.лв. олекна джоба на Топлото . 0| 4991 |09.03.2011 6 години на топло за участниците в черно тото . 7| 4542 |02.03.2011 Ексконсулът ни в Бурса влиза на „топло” за 46 години?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads