Реклама / Ads
10| 5080 |13.11.2013 НОВИНИ

ДРОМ поиска 25 млн. за спиране на бежанците

.
Движението за равноправен обществен модел /ДРОМ/ разпространи декларация за защита на националната граница. Според председателя Илия Илиев са необходими 25 млн. евро за обезопасяване на 259-те километра.
 

Ето и целия текст:

От ДРОМ сме силно обезпокоени от вчерашното изказване на Жозе Мануел Барозу, председател на Европейската комисия, затова че България и Румъния не са готови за влизането си в Шенген и през 2014 г.

Барозу заявява в интервю за френска телевизия, че въпросът за разширяването на Шенген се смесва по невероятен начин с темите за имиграцията и чуждестранните работници. „Трябва да отстраним това смесване, иначе ще станем свидетели на подем на екстремистките движения, които ще тласнат Европа в опасна посока” коментира той. Барозу уточнява, че България и Румъния са извън Шенген, макар и технически готови, заради противопоставянето на някои държави от ЕС и липсата на необходимото единодушие. Една от страните е именно Франция.

Според нас притеснението на Жозе Мануел Барозу е напълно основателно, защото България наистина има три основни проблема , които са наследени от предишното правителство:
Първият проблем е, че предишното правителство нищо не е направило, за създаване на нови работни места, за младите хора, които са принудени масово да имигрират и са принудени да търсят подслон в държави като Франция и Германия и това дава основание на тези страни, да се притесняват от източване на тяхната социална система.

Вторият проблем е , че правителството на ГЕРБ, не предприе никакви мерки, да направи така, че България , да не е под един знаменател с Румъния, относно влизането ни в Шенген. Именно Румъния е сериозния проблем за Европа , с масовото, многочислено нахлуване на румънски имигранти в Европейския съюз, именно те имат повече от 1.5 милиона роми, които се самонастаняват на европейска територия и създават хаус и безредици в европейските столици.

Третия проблем е , че правителството на ГЕРБ , не са защитили границата ни с Турция, заради което от няколко месеца, хиляди, не желани имигранти и бежанци с неясен произход, нахлуха в България , които не само са заплаха, за сигурността на българското общество, както и са реална заплаха за социалната ни политика и голяма заплаха за етническия мир в страната ни .
Експертите на ДРОМ, изчислиха, че за 3-метрова масивна ограда с фундамент и допълнителна мрежа над нея са необходими 25 милиона евро. Така 259 километровата ни граница с Турция, ще бъде обезопасена изцяло.

ДРОМ настоява: Правителството незабавно да поиска 25 милиона евро, за обезопасяването на 259 километровата ни граница с Турция, също така ние настояваме, за незабавно насърчаване на програмите, за трудова заетост,повече прозрачност в тях, с цел създаване на повече работна ръка в България, като по начин, да се намали миграцията на младите хора, което със сигурност, ще създаде условия, за безпроблемното ни влизане в Шенгенското пространство, а Румъния, да прави каквото си иска.


Илия Илиев
Председател на ПП „ДРОМ”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5102 |11.11.2013 Фандъкова поиска повече полиция . 33| 6634 |10.11.2013 "Атака" поиска оставката на началника на 1-во РПУ-София . 8| 4987 |10.11.2013 Фандъкова поиска повече полицаи заради бежанците . 27| 5729 |09.11.2013 Поискаха оставката на ректора на УНСС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads