Реклама / Ads
14| 5504 |20.11.2013 НОВИНИ

ДРОМ призовава ЕС да спре средствата за интеграция на ромите

.
Ние считаме, че финансирането от ЕС, за интеграция на ромите, трябва да бъде спряно, защото това дискриминира останалата част от обществото и по този начин на финансиране десетки и стотици милиони евро потъват в безсмислени дейности, които фигурират само на хартия и няма полезен ефект в обществото.
 

Това посочва председателят на ПП ДРОМ Илия Илиев в позиция, изпратена до медиите.

Доказателство за това е, че от 2007-2013 г. са похарчени между 70 – 100  милиона евро за интеграция на малцинствата. Реално според Вас има ли такава?

Безработицата се увеличава, напускащите  страната млади хора стават  все повече. Повече от 80 % от българското  общество е със средно образование. Това ли ни е интеграцията? Как от тези стотици милиони евро няма видима промяна. Извода  е само един - че тези огромни суми са потъвали  в годините  в структури близки до определени хора и не правителствени организации.

ДРОМ предлага:

Във връзка с новия програмен период 2014-2020 да се предоговорят част от програмите и по-голямата част от средствата да се пренасочат към създаване на работещи производствени предприятия,  в сферата на земеделието, селското стопанство и животновъдството. По този начин  реално ще може да се създаде повече работна ръка, производство и реално това ще даде прираст на българската икономика.  

Също така от ДРОМ предлагаме във всички 28  области в страната, да има заделен бюджет от европейските програми, за създаване на няколко работещи предприятия  за всяка област. По този начин  голяма част от безработните хора без значение от тяхното образование, ще имат трудова заетост, ще получават заплати, ще изхранват своите семейства, България ще има повече производствена продукция за световния пазар, икономиката ще се разраства, а при по-добра икономика, може да пълним социалната сфера с повече средства, което разбира се означава по- големи пенсии за нас и нашите родители.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 7307 |18.11.2013 Луксозен комплекс спретнали братя Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня . 10| 5090 |13.11.2013 ДРОМ поиска 25 млн. за спиране на бежанците . 0| 5255 |06.11.2013 ДРОМ: Има непрозрачност и нарушени права при осиновяване . 8| 5710 |06.11.2013 „Дейли експрес": Младите българи, идващи на Острова, влошават икономиката си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads