Реклама / Ads
0| 4570 |20.09.2019 НОВИНИ

Другари на убития Андрей: Обръща се в гроба от освобождаването на Джок Полфрийман

.
Джок Полфрийман
Според мен той се обръща в гроба. Това каза пред Нова тв Крум Лозев, съученик на убития Андрей Монов. Той е силно изненадан от решението за пускането предсрочно на извършителя на престъплението Джок Полфрийман.
 

"За съжаление е истина, а скандалните неща са нормални за България. Полфрийман излежа малко под 11 години в затвора", добави Димитър Кръстев, приятел на убития Андрей Монов.

 

Като подигравка и грозно решение лидерът на БСП Корнелия Нинова определение съдебното решение, с което Джок Полфрийман излезе предсрочно на свобода.

Това е подигравка с жертвите, с техните семейства, с болката на тези хора, смята тя. Това още по-остро поставяло въпроса за предложенията на БСП за промени в НПК. Нека спрем с това безумие, призова лидерът на социалистите. Тя определи решение като позор.

 

Решение на съда трябва да се изпълнява, коментира от своя страна патриотът Милен Михов за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман. Нашите чувства са много остри и много категорични, подчерта той. Патриотите възприемали решението с изключителна болка, раздразнение. Смятаме, че този човек не се е поправил, този човек заслужаваше своето наказание и трябваше да изтърпи своето наказание, смята Михов. Учудени сме от решението на съда, сподели още депутатът. Още навремето, по мнението му, присъдата на Полфрийман била определяна като снизходителна.


Припомняме, Джок Полфрийман излежаваше присъда от 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов през 2007 г. Тогава австралиецът влиза в конфликт с група от над 10 души, сред които Монов и Антон Захариев, който е ранен. Полфрийман твърди, че групата на Монов е повалила на земята човек от ромски произход, затова той е реагирал и се е намесил. През 2009 г. прокуратурата поиска доживотен затвор за подсъдимия.

 

БСП внесе закон за отпадане на съкратеното съдебно следствие

Полфрийман вече е осъждал България в Европейския съд по правата на човека в Страсбург, тъй като магистратите приемат, че е нарушена неговата свобода на изразяване. Той е председател на Българското затворническо сдружение за реабилитация, като не е наказван за нарушения в затвора и е награждаван за добро поведение.

 

На 18 май миналата година стана ясно, че Полфрийман се отказва от предсрочно освобождаване. На 17 юли тази година СГС отхвръли исканията за предсрочно освобождаване на Полфрийман. Вчера обаче Софийският апелативен съд го пусна предсрочно условно от затвора.


Убийството на студента Монов се случи на 28 декември 2007 г. в центъра на София - пл. "Света Неделя". Към момента на убийството жертвата е на 20 години, а Джок Полфрийман - на 21. Смъртта на Монов настъпва след нанесен с нож удар в гръдния кош, който засяга левия бял дроб и сърцето. За това деяние Полфрийман е признат за виновен и осъден на 20 години лишаване от свобода и общо 400 000 лв. обезщетение към близките на убития. Полфрийман е признат за виновен и за опит за убийство на приятеля на Монов - Антоан Захариев.

 

Апелативният съд в София реши вчера да освободи предсрочно австралийския гражданин Джок Полфрийман. Тричленен състав с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева разгледа днес жалба срещу решение на Софийския градски съд, с което е оставена без уважение молба за предсрочно условно освобождаване на Полфрийман.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3923 |18.02.2019 Бдение в памет на убития Валери Дъбов . 1| 5585 |11.09.2018 Убития велосипедист във Варна е талантливият балетист Мартин Чикалов . 1| 4202 |13.08.2018 Гърция: Руснаците са другари по оръжие с турците . 1| 5005 |10.05.2018 Дъщерята на убития Наско Тонкев с ново писмо до Цацаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads