Реклама / Ads
3| 5120 |26.01.2010 НОВИНИ

И друго нападение имало над базата ни в Кандахар

.
Това се случило през ноември, разрушени били и спалните помещения на нашите, а един от редниците разказал за това на близките си, знаейки че няма право да го прави.
 

Ние не сме социално слаби, синът ни замина на мисия там заради тръпката, обяви по НТВ бащата на редник Лъчезар Иванов, един от ранените при атаката в Кандахар. Момчето не искало да се обвързва, искал да се отдаде на мисията, знаел какви са рискове, разказа майката, която обясни, че 7 месеца семейството все е на нокти. Няма спокойствие за нас, докато не се прибере. През ноември Иванов разказал, че отново е имало нападение, разрушен бил медицинския пункт и спалните им помещения, заради което преместили българските военнослужащи. Майката каза, че за този инцидент имало затъмнение, но не обвинява никого, защото те знаели къде отиват децата им.

Първите ни думи винаги при разговор са "Как си?", каза майката, а бащата призна, че двамата си плачат за сина си. Все пак те си давали сметка, че синът им е заминал доброволно и с пълното съзнание къде отива.

Нормално е да се филтрира такава информация като тази за нападението през ноември
. Операцията в Афганистан е най-сериозната операция на НАТО и в името на безопасността повечето неща са военна тайна, обяви бившият министър на отбраната от кабинета Сакскобургготски Николай Свинаров. Крайно време е светът да спре да се управлява чрез контрол над конфликти, а чрез уреждането им, добави той.

Свинаров не застава зад изтегляне на силите ни от Афганистан
, но смята, че активно трябва да участваме на политическо ниво във вземане на решения за това мисиите да станат по-безопасни. Българските контингенти там като че ли от началото на участието ни търпят най-малко щети, те днес са и много по-добре подготвени отколкото в началото, добави Свинаров. Посещението на Младенов е съгласувано в пълен график с централата на НАТО, обясни той и каза, че всяко подобно посещение носи повече риск, защото един министър е ВИП персона и се отделят сили на контингента за охрана, но конкретната атака не била срещу Младенов, смята Свинаров.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4726 |25.01.2010 Н. Младенов: Базата ни е стратегическа, атакуват я . 10| 5246 |21.11.2009 Имало кръвна група ДПС . 11| 4822 |09.11.2009 Имало сценарии и куфарчета на прехода . 13| 5279 |30.10.2009 В ДАНС имало хора, получаващи пари от чужди разузнавания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads