Реклама / Ads
2| 4569 |25.01.2018 НОВИНИ

ДСБ и Да, България с критики към транспортен проект в Пловдив

.
Транспортен проект в Пловдив е емблематичен провал за местното управление, който ежедневно е пред очите на всички. Проектът е платен изцяло, но работата не е свършена”. Това пишат в позиция, изпратена до медиите, местните организации в Пловдив на партиите ”Движение Да, България” и ”Демократи за силна България”.
 

"Общината инвестира колосални европейски средства в инфраструктура, която и до днес не работи, а пловдивчани не получиха обещаните им удобства. В резултат имаме неработеща система за електронно таксуване и информационни табла по спирките, които показват непълна или неадекватна информация, ако изобщо работят.

 

Още през месец юли 2016 година Демократи за Силна България (ДСБ) сигнализира публично за три груби нарушения от страна на община Пловдив:

 

- Ръководството на община Пловдив е ощетило пловдивчани, като е разплатила сумата от почти 8 200 000 лв. за транспортния проект без да изглежда фирмата изпълнител да си е свършила работата (в нарушение на договора).

 

- Общината си е вързала ръцете като са подписани документи за свършена работа, и не могат да се искат неустойки от фирмата изпълнител в размер на близо 82 000 лв. на ден (общо почти 5 000 000 лв.).

 

- Пловдивската администрация е излъгала държавата, като е подала официална информация, че целият договор е изпълнен в срок и пълен обем.

 

В резултат на тези системни сигнали и публични действия, пловдивският кмет дотук измисли общо 6 оправдания, в чиято истинност се съмняваме, защо транспортния проект не работи:

 

– Проблем със свързаността с НАП;

 

– Токов удар в центъра за управление;

 

– Шофьорите саботират системата;

 

– Частниците саботират системата;

 

– Проблем с ел. захранването;

 

– След като се сключат новите договори за обществен транспорт, системата ще заработи.

 

До този момент, въпреки всички огласени сведения и публично видими факти, българската прокуратура не се самосезира по случая.

 

Тъй като ДСБ и „Да, България!“, заедно с голяма част от гражданите на Република България, сме изгубили доверие в българската прокуратура, сформираме съвместна експертна група, която ще изиска документация, ще събере допълнителни данни и ще ги анализира с намерение да подготви сигнал за нередност или други подходящи действия – мотивиран сигнал до ОЛАФ/OLAF (Европейската служба за борба с измамите), до националните одитиращи власти, мотивирано искане до самия Общински съвет и др. При последвалите проверката ни действия ще ангажираме и пловдивската общественост чрез кампания за събиране на подписи.

 

Твърдо заставайки срещу неефективното и непрозрачно управление на публичните средства в град Пловдив, ние вярваме, че този проблем може да бъде разрешен и ще намерим това решение", завършва позицията на двете партии.“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4947 |25.01.2018 Руският патриарх Кирил ще посети България за Трети март . 35| 10216 |24.01.2018 Президентът Радев: Не приемам Борисов и Меркел да канят чужд държавен глава в България . 3| 4795 |22.01.2018 Мика Зайкова: Политическото съсловие превърна Северна България в икономическа пустиня . 6| 5327 |20.01.2018 Меркел кацна в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads