Реклама / Ads
49| 6371 |30.08.2011 НОВИНИ

ДСБ: Коалиция с партия, "цепеща дясното", е невъзможна

.
ДСБ се обяви против регистрирането на ОДС като част от Синята коалиция за президентските избори. Аргументът на костовистите да заемаг подобна позиция е обстоятелството, че формацията на Софиянски и Бакърджиев се конкурира с Прошко Прошков на кметския вот в София.
 


"Ако ОДС играе срещу Прошко Прошков в София, не само се нарушава споразумението (за създаване на Синята коалиция – бел. авт.), но за ДСБ всякакво разширение на Синята коалиция за следващите парламентарни избори ще бъде невъзможно", заяви председателят на националния предизборен щаб на ДСБ Веселин Методиев.


Преди седмица зад гърба на своите коалиционни партньори от ДСБ СДС подписа споразумение с ОДС (Общност на демократичните сили – бел. авт.) за подкрепа на президентския кандидат Румен Христов. В документа, който така и не бе качен на сайта на СДС, пише, че споразумението се подписва между Синята коалиция и ОДС. От "Раковски" 134 обаче не бяха поискали съгласието на ДСБ.


Поради това от ДСБ обявиха, че остават верни в подкрепата си за Румен Христов, но не приемат разширението на Синята коалиция, ако бъде направен опит за регистрация в ЦИК.


"Приема се разширение в Синята коалиция само, ако Общността на демократичните сили подкрепи Прошко Прошков и оттегли кандидатурата на Стефан Софиянски (за кмет на София – бел. ред)", каза Методиев.


За нас не е ясна функцията на ОДС на изборите през 2011 година. Дали тази функция е да се цепи дясното или да се обединява дясното", добави заместник-председателят на ДСБ Радан Кънев. По думите му ДСБ не може да сътрудничи с партии, "цепещи дясното".

В периода на регистрация на кандидат-президентската двойка ДСБ ще предложи и своя кандидат за вицепрезидент, бе съобщено във вторник.


Преди 2 дни РЗС обяви, че ще подкрепи Прошко Прошков на кметския вот, но ще участва със своя листа за общински съветници, водач на която ще е Мартин Заимов.


"Мисля, че никой от десницата не може да гледа отрицателно на кандидатурата на Мартин Заимов като кандидат на РЗС, защото той е доказал за 4 години в общинския съвет, че на първо място е съпричастен към идеите на десницата. На второ място е човек, който е положил изключително много практически усилия за подобряване на живота в София и за промяна на начина на управление", каза още Кънев.


Той коментира, че подкрепата на РЗС за Прошков е логичен акт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 5106 |25.07.2011 Втора тройна коалиция - БСП, ДПС и сините . 95| 6191 |06.06.2011 Кунева е кандидат на 3-ната коалиция; тя е дело на Първанов, смята Костов . 23| 5525 |01.06.2011 ОДС с краен срок към Синята коалиция . 44| 4919 |19.05.2011 Възродените ОДС искат коалиция с М.Димитров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads