Реклама / Ads
22| 5834 |14.01.2013 НОВИНИ

ДСБ: Лъжата АЕЦ "Белене" е бухалка в ръцете на БСП

.
Зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев
Две лъжи заблуждават българите броени дни преди провеждането на референдума. Едната е, че е добре да се бойкотира допитването, другата - че със строежа на централата ще имаме икономическа модернизация.
 

Това заяви по време на брифинг зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев.

"Лъжата за бойкота пуска корени сред хора, които са противници на идеята за нова ядрена централа. Тя е насочена към десни избиратели, към хора с модерно мислене, към хора, загрижени за околната среда", обяви Кънев.

Той отбеляза, че "лъжата" АЕЦ "Белене" дава "сопата в ръцете на БСП" и представлява "оръжие в лапите на енергийната мафия". По думите му целта на червените е десните да не гласуват и да има мощно "да" за строежа.

Тяхната цел не е валиден референдум, те са напълно наясно, че тази цел е напълно непостижима с техните сили. Целта им е ние, противниците на тази нова централа, да не гласуваме, да имаме един формален резултат на мощно "да". А той ще бъде бухалка в ръцете на БСП, които ще твърдят, че това е реалното съотношение в обществото", каза още той.

Кънев добави, че повечето хора в страната са против това строителство, но са разделени дали да участват в референдума. Ако те го направят, всички заедно ще постигнем резултат "не", с който най-сетне ще направим една крачка напред и ще затворим страницата АЕЦ "Белене", допълни политикът.

Колкото до икономическата модернизация, икономистът Димитър Бъчваров обясни, че БСП упорито настояват, че от "Белене" ще бъдат спечелени 200 милиарда евро за 50 години. Според Бъчваров това въобще не е вярно и ще бъде най-голямата конфискация в България. А парите ще излязат от джоба на данъкоплатеца. Той нарече хората, които радеят за тази идея, политически измамници, които по нищо не се различават от финансовите такива.

По думите му Румен Овчаров от БСП трябва да стане пожизнен лауреат на Нобеловата награда за икономика, ако сметките са му верни.

Проектът за увеличение на заплатите на премиера и президента е пореден театър на ГЕРБ, смятат от ДСБ. "Това се прави с цел Бойко Борисов театрално да отказва цяла седмица тази голяма заплата. Благодарим за театъра, но той не е оригинален", каза в зам.-шефът на тъмносините Радан Кънев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 57| 6529 |08.01.2013 Огнян Минчев: АЕЦ "Белене" ще струва 22 млрд. лв. . 28| 5740 |27.12.2012 БСП, ДСБ и ГЕРБ в спор за АЕЦ "Белене" . 15| 6390 |18.12.2012 Американци движат АЕЦ "Белене" . 8| 5257 |12.12.2012 Агитацията "за" и "против" АЕЦ "Белене" настъпва във фейсбук

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads