Реклама / Ads
6| 4985 |13.09.2010 НОВИНИ

ДСБ: Липсата на реформи е комунизъм

.
В ДСБ подкрепяме реформаторското управление, защото липсата на реформи е комунизъм. Реформата е движение напред и по-добри условия за нашите пари. Това, заяви Петър Москов от ДСБ, цитиран от БГНЕС.
 

По думите му тъмносините няма да подкрепят бюджета на НЗОК за следващата година, който предвижда с парите за здравеопазването подкрепа на фиска. Москов е категоричен, че касата не може да продължава да функционира като второстепенен разпоредител с бюджетни кредити.

Ако ГЕРБ реши да отиде на ляво- това е техен избор.Няма да подкрепяме нещо, което не води до ясни резултати и до движение напред, категоричен е Москов.

Според него липсата на реформи поставя пред всички нас въпросът дали ще има бюджетен дефицит над предвидения или ще колабират здравноосигурителния и пенсионния фонд.

“Ако се бяха случили реформите и от пенсионната и здравната система бяха освободени ресурси, българският гражданин нямаше да бъде изправен пред въпросите ще може ли да отиде на лекар, ще може ли да изтегли кредит и как ще прати детето си на училище. Приказката, че ние караме ГЕРБ да прави някакви неща, за да губи популярност, за да пада рейтингът, се оказа фалшивата приказка, която Борисов слушаше толкова месеци. А винаги, когато "Атака“ вдигне някакъв шум до Бога за нещо, което е лишено от смисъл, означава, че има сериозен проблем”, коментира още Москов.

Тази седмица на заседанието на парламентарната бюджетна комисия се очаква да бъдат изслушани ръководствата на НОИ и НЗОК. По време на заседанието от партията ще поставят въпросите за това на какво се дължи дефицитът в НОИ, очаква ли се дефицит и следващата година в бюджета на института и по какъв начин ще се преодолее, дали се предвижда увеличаване на осигурителните вноски, как се изразходват средствата за здравеопазване, тъй като от партията считат, че голяма част от средствата от здравноосигурителните вноски не се изразходват за здравеопазване.

"От БСП искат да се освободят пари от резерва на касата, за да потънат там, където потъваха 8 години и да бъдат откраднати от техните спонсори. Министерството на финансите задържа тези пари и ги задържа за други цели”, коментира на свой ред Радан Кънев.

Той отбеляза също, че здравната вноска беше увеличена от 6% на 8% с аргумента, че тези средства ще се капитализират за провеждане на реформа и в продължение на две години всяко българско семейство дава 500 лева годишно за тази реформа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4944 |07.09.2010 Сините: ГЕРБ бяга от реформи . 59| 6248 |31.08.2010 Ив. Костов: Реформите са дърпане на дявола за опашката . 33| 4941 |22.07.2010 ВСС скочи на нож срещу реформи на ГЕРБ . 8| 5404 |20.07.2010 ЕК ни хвали за реформите, поставя България пред Румъния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads