Реклама / Ads
25| 4542 |22.06.2011 НОВИНИ

ДСБ моли за подкрепа Яне, Методиев отрича

.
Нов политически скандал сътвори партията на Яне Янев. Днес РЗС излезе с декларация, в която обявиха, че на 27 май в централата им отишли кандидатът за президент Светослав Малинов и председателят на предизборния щаб Веселин Методиев да искат подкрепа за предварителния вот на Синята коалиция.
 

Повод за острата реакция на РЗС стана вчерашното изявление на лидера на ДСБ Иван Костов, който заяви, че вот срещу политиката на Цветан Цветанов, иницииран от РЗС, не може да срещне подкрепата на ДСБ. В неговото "шизофренично поведение" те заподозряха тайни договорки между ДСБ и ГЕРБ.

Пред Фрогнюз Светослав Малинов се въздържа да коментира декларацията на РЗС и заяви, че за всички предварителни срещи и техническите подробности можем да получим информация от Веселин Методиев.

По-късно Методиев заяви пред Фрогнюз, че такава среща наистина е имало, не само с РЗС, но и с ВМРО, но не за подкрепа, а да се информират дали тези политически формации са готови да се включат в предварителните избори на Синята коалиция на 12 юни.

По тази тема ние разговаряхме с г-н Каракачанов и с г-н Семов, но не е ставала въпрос изобщо за споразумение с тях, коментира Методиев. Нашата цел беше да разберем дали тези партии имат намерение да участват в предварителния вот на сините. Но за нас стана ясно, че те няма да участват, че от тях не може да очакваме подкрепа на предварителните избори. Единствената формация, която ни подкрепи, бе Българаската социалдемократическа партия и това беше публично оповестено в медиите. Що се отнася до същинските избори – господин Румен Христов има други задачи и цели, друга стратегия, която тепърва ще стане ясна.

От РЗС смятат още, че Иван Костов се противопоставя на членовете и симпатизантите на собствената си партия, които по недвусмислен начин са заявили мнението си в анкета на партийния сайт, че искат оставката на министъра на вътрешните работи.

Те настоява Иван Костов незабавно да се извини за клеветническите си твърдения спрямо нашата политическа сила и да се определи кога е искрен: когато иска нашата подкрепа или когато ни хули? Защо ДСБ, когато преговаряше с нас преди по-малко от месец, не каза и дума за съмнения, свързани с ДАНС, Първанов и Петров?

Нямахме намерение да нарушаваме народната поговорка „на умряло куче нож не се вади”, но сме принудени да защитим достойнството си, като разкрием истината за задкулисните действия на Костов, се казва още в текста.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5868 |09.06.2011 "Сова Харис" отчита подкрепа за Борисов в София . 32| 6001 |11.05.2011 Борисов: Не искаме категорично подкрепата на Доган . 2| 5490 |11.05.2011 Мюфтия и поп в подкрепа на Хасан Азис; три прокурори срещу него . 9| 5243 |26.04.2011 Пирински: Подкрепа за Кунева, но не и на първи тур

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads