Реклама / Ads
131| 6248 |18.07.2011 НОВИНИ

ДСБ обяви "война до дупка" на Цветанов

.
Екатерина Михайлова
И тази седмица ДСБ твърдо застават зад вота на недоверие в сектор сигурност. Това заяви Екатерина Михайлова на пресконференция в централата на сините.
 

От партията на Иван Костов смятат, че с действията си министър Цветан Цветанов има отношение към провала на правителството в сферата на сигурността и опазване на общественият ред.

Михайлова припомни, че Синята коалиция е снела доверието от вътрешния министър още през февруари 2011. Още тогава сините са заявили, че правителството трябва да успее в борбата с престъпността и затова е необходима смяната на министър Цветанов.

По думите й той не е обезвредил върховете на мафията и е превърна противодействието на престъпността и корупцията в медийни акции. Допуснал е пробив в националната сигурност чрез огласяване на класифицирана информация, политически е злоупотребил с подслушване на шефа на митниците Ваньо Танов и злоупотребил с ресурсите на МВР за решаване на лични вражди. Той е единственият министър на вътрешните работи след 1989 г., който допусна системно нарушаване на граждански права с полицейски произвол и насилие, категорична е Михайлова.

Според тъмносините Цветанов трябва да бъде отстранен от поста, защото не е реформирал МВР и е заменил системата за сигурност със система на страха.

От ДСБ считат още, че през последните месеци неговата некомпетентност допълнително е изострила кризата в сектора и задълбочила капитулацията на държавата пред мафията и организираната престъпност.

Правителство е допуснало терор на монополите върху хората, увеличаване на контрабандите и сивата икономика и шумни акции, без осъдителни сприсъди, което е блокирало влизането на България в Шенген, смятат тъмносините.

ДСБ са недоволни също от позицията на управляващата партия ГЕРБ, която от известно време смята за свой единствен враг именно Синята коалиция.

Позиция на Атака, която вчера обяви, че няма да подкрепи вота срещу правителството, сините определят като лицемерие, а критиките на атакистите - като предизборна акция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 12458 |20.06.2011 Вестник "Седем" обяви последния си брой . 4| 5253 |13.05.2011 Хора на Доган обявиха Дал за троянски кон на ГЕРБ . 24| 5870 |02.05.2011 Кутев: Да обявим кандидата си преди ГЕРБ ще е грешка . 6| 6384 |30.04.2011 Далавери в три общински фирми обяви Фандъкова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads