Реклама / Ads
21| 5667 |23.08.2013 НОВИНИ

ДСБ питат за "брутални" кадрови назначения на правителството

.
Зам-председателят на ДСБ Атанас Атанасов Източник: Булфото
Питания по Закона за достъп до обществената информация за някои кадрови решения на правителството и до финансовия министър Петър Чобанов за назначението на Николай Попов за заместник-директор на Агенция „Митници", са изпратили от ДСБ като част от инициативата им за извънпарламентарен контрол.
 

Заместник-председателят на ДСБ Атанас Атанасов обясни, че такъв се налага, защото опозицията в парламента, в лицето на ГЕРБ, не е ефективна и пасивна.

Атанасов мотивира въпроса към назначенията в Митниците с това, че те са основната структура, осигуряваща приходи за държавния бюджет и особено в настоящата тежка икономическа и финансова криза ръководството е от значение.

По думите на Атанасов на Попов като служител на МВР през 2009 му е отнет достъпът до класифицирана информация. По време на тройната коалиция той е бил началник на столичното звено за борба срещу организираната престъпност. Сега Атанасов пита дали на Петър Чобанов му е била известна тази информация при назначаването на Попов, още повече, че Попов трябва да ръководи дейността по митническото разузнаване и разследване.

Според източниците на ДСБ Николай Попов е обжалвал отнемането на достъпа да класифицирана информация, но по-горните инстанции са го потвърдили.

Тъмносините отправят питане и към премиера Пламен Орешарски за назначаването на Областния управител на София Емил Иванов, което от ДСБ определят като брутално и като подигравка с хората, които са на улиците цяло лято, заради излязлата информация, че той е бивш сикаджия и през 1990 година е осъден условно на две години и половина за нанасяне на средна телесна повреда. Като кмет на Своге пък, според тъмносините, той е имал връзки с руския подземен свят, а през 2005-2009 като областен управа Емил Иванов не е бил изряден, според констатации на Сметната палата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 5170 |05.08.2013 Михаил Миков: Имаме кадрови грешки, но общественият натиск е здравословен . 37| 5186 |15.07.2013 Втори опит да препитат Борисов . 4| 5212 |12.07.2013 Седем министри ще препитат днес депутатите . 74| 5824 |29.05.2013 Орешарски: Приятели ме питат що за човек приема да стане премиер сега

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads