Реклама / Ads
15| 4714 |21.05.2008 НОВИНИ

ДСБ подхвана имотите на Доган, той е богат по душа, твърдят от ДПС

.
ПГ на ДСБ поиска парламентарно разследване на имотите на лидера на ДПС Ахмед Доган, които той е придобил, притежава и ползва като свои чрез различни подставени лица. Това съобщи народният избраник Светослав Малинов.
 

Демократите на Иван Костов са подали сигнал до Комисията за борба с корупцията на НС  да направи разследване как Доган се е сдобил с пет имота - на ул. "Беловодски път" в Бояна; в парк "Лозенец", община Бургас; в село Дръндар, община Суворово; СПА хотел "Орфей", община Девин; хотел "Каза Домини" в Рибарица, община Тетевен. Малинов уточни, че информацията за свързаността на ДПС лидера с тези имоти е публична.

От ДСБ настояват в срок от един месец комисията, ръководена от социалиста Бойко Великов,  да изслуша представители на Дирекцията за финансово разузнаване при ДАНС, на Националната агенция по приходите, на общините, в които са имотите, на Сметната палата и на Агенцията по вписванията. Те би трябвало да обяснят как е приложен законът за мерките срещу изпирането на пари, как са декларирани доходите, с които са купени имотите, каква е собствеността и законността на строителството и доколко са редовни декларациите за имуществото подавани в Сметната палата.

Депутатът от ДПС Рамадан Аталай защити лидера си като заяви: „Ахмед Доган е богат по душа и мисли за България". Той уточни, че не знае дали посочените от ДСБ имоти са собственост на Доган. „Чувал съм, че и г-н Костов и г-н Атанасов имат достатъчно имоти за разследване", отбеляза Аталай. Според него Костов и Атанасов искат да държат ДПС постоянно в позиция на оправдаващи се, а тази позиция не била печеливша. Аталай подчерта, че Костов и Атанасов нищо положително не могат да покажат и при тях злобата е на първа линия. Той допълни, че не е запознат със сигнала на ДСБ, тъй като в ДПС не се занимавали с клюки „и какво казала комшийката". Депутатът от Движението коментира, че законите за публичност на имуществото на политически лица се спазват и няма нарушения относно собствеността на посочените от ДСБ имоти.

ПГ на ДСБ е внесла днес и още един сигнал до вътрешната комисия - относно дело за корупция с наименование „Сови", за което хората на Костов имали информация, че е било водено от ГДБОП през 2006-2007 г. Според тях по него били събрани множество данни за корупция, организирана и контролирана от ръководството на ДПС. С тази разработка е бил запознат и тогавашният министър на вътрешните работи Румен Петков, който е спрял работата по нея и я е пренасочил към контраразузнавателната служба на МВР. Това пък обясни депутатът Атанас Атанасов и допълни, че Петков не е предал данните на прокуратурата. Според него става въпрос за укриване на корупция по високите етажи на властта.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4565 |21.05.2008 Велчев праща на Пирински утре искането за имунитета на Петков . 1| 20060 |21.05.2008 Тасманийският дявол стана защитен вид, рак покосява животинките . 3| 5065 |21.05.2008 Как да съсипеш банка по Интернет? . 5| 4332 |21.05.2008 СДС не се заяжда с Първанов; само иска да го отстрани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads