Реклама / Ads
2| 4758 |19.02.2008 НОВИНИ

ДСБ: Правителството се е сраснало с корупцията, затова да си ходи

.
„Правителството трябва да си отиде, защото се е сраснало с корупцията”. Това заяви зам.-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова. Именно това бил мотивът на партията за участие в митинга.
 

Националното ръководство на ДСБ днес призова членовете и симпатизантите на формацията да вземат участие в протестния митинг на опозицията в четвъртък.

По време на дебатите по повод внесения вот на недоверие към правителството от ДСБ не само ще посочат факти, свързани с корупцията, но и ще покажат системата, по която се осъществяват корупционни практики, обеща Михайлова. Според нея в управляващите е концентрирана твърде много власт, която нямала коректив.
"Това, че на този митинг и в този вот участваме различни политически сили не ни прави единни във всяко едно отношение. Ние заставаме единно против това управление, иначе имаме много различия и не виждаме в никакъв случай единна алтернатива на управлението", посочи още Михайлова. Тя каза това в отговор на заявената позиция в неделя от лидера на "Атака" Волен Сидеров, че опозиционните политически сили са готови с алтернативно управление, ако вотът на недоверие срещу кабинета мине.
Депутатът от ДСБ Иван Иванов пък съобщи, че по време на дебата ще бъде поставен въпросът защо се разпъва политически чадър над хора, уличени в корупция или хора, за които има съмнения за участието им в корупционни практики, а също така защо се пренебрегва наличието на конфликти на интереси.  Иванов каза още, че от ДСБ ще искат да покажат "ясната воля на българските граждани, че това правителство трябва да си ходи заради неговата корумпираност".
"Ако говорим за бъдещето управление на страната, то може да се състои само ако има алтернативна програма, а това е дейност, която тепърва трябва да се развие", смята депутатът от партията на Костов.

Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5496 |06.02.2008 Борисов зове за уличен натиск срещу правителството . 2| 5646 |08.01.2008 Лъчезар Иванов, ГЕРБ: Правителството е бедствие за народа . 3| 4985 |23.10.2007 За трети път отхвърлиха вота на недоверие към правителството . 6| 5498 |22.10.2007 Николай Николов, говорител на ЕСК: "Правителството нищо не дава"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads