Реклама / Ads
59| 5842 |21.11.2011 НОВИНИ

ДСБ: Скандално е да плашиш хората с пенсионната реформа

.
С намеренията си да увеличат пенсионната възраст и да премахнат допълнителните плащания за стаж ГЕРБ нагнетява страх, за да може после каквото и да се случи да го представят като лична отстъпка от страна на премиера. Тази позиция изрази Радан Кънев от ДСБ по повод промяната в Кодекса за социално осигуряване, приета чрез Закона за държавния бюджет, която управляващите възнамеряват да осъществя.
 

 

Той припомни как според ГЕРБ преди изборите всичко е било розово, икономиката излизала от кризата , инфраструктурата се развивала. Но как изведнъж след изборите се оказва, че обществото е в дълбока криза и че всички разходи трябва да се ограничат, че икономиката не върви, че трябва да се предприемат всички непопулярни мерки наведнъж.

 

Явно на ГЕРБ изборите и демокрацията зле им се отразяват. Отличната икономическа картина, розовите отчети и веднага след изборите - най-черната картина, говорят за това, че ГЕРБ явно имат проблем с демокрацията, коментира промяната в позицията на управляващите Радан Кънев.

 

Той е категоричен, че хора, които не могат да говорят истината преди избори, значи не могат и да управляват.

 

Кънев обвини ГЕРБ и в това, че са подвели земеделските производители и заслужават техните протести, защото са ги излъгали.

 

Представителят на ДСБ изрази и съмнения, дали изобщо ГЕРБ ще започнат разговор за пенсионната реформа. Кънев припомни, че миналата година управляващите започнаха този разговор , събраха най-добрите експерти с различни политически пристрастия и безпартийни, а създаденият стратегически и изключително добър документ, предвиждащ пенсионна реформа с 30-годишен хоризонт, само са го показали и са го скрили.

 

Тези хора ги е страх и сигурно ще го скрият и сега, коментира Кънев.

 

Той е категоричен, че поредиците разнопосочни управленски действия, създаващи несигурност и страх са много пагубни. Когато фирми и семейства фалират от липса на потребление, а някой създава хаос, страх и паника, това е възможно най-тежката прокризисна политика, защото влияе и на психологическо ниво, подчерта Кънев.

 

Петър Москов пък предупреди, че ДСБ няма да подкрепят здравния бюджет за догодина и каза, че с него ГЕРБ припознава политиката на БСП като своя, защото в него имат еднакви вътрешни баланси, еднакви подходи, каза той.

 

Според Москов все по-широки слоеве ще останат без достъп до здравни услуги поради невъзможността да плащат от джоба си. Бюджетът на здравната каса е разчетен на 1 милион неосигурени, според статистиката те са над 1,7 милиона, изтъкна още Москов.

 

Той остро се противопостави на прехвърлянето на ангажименти от здравното министерство към касата.

 

Преди здравното министерство купуваше медикаменти за онкоболни и други за 40 милиона, а с прехвърлянето на ангажимента към касата, се очаква те да струват 60 милиона, изтъкна Кънев и предупреди, че всъщност такова прехвърляне на ангажименти ще струва много по-скъпо за всички нас и на цялата система.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 5787 |06.11.2011 Новият президент: Уморен съм от манипулации, хората искат прагматичност . 96| 5655 |03.11.2011 Десният апарат забрани на хората да гласуват . 48| 4784 |20.10.2011 Станишев усещал с кожата си, че хората били на ръба . 5| 5971 |15.10.2011 Тежки наказания за хората, допуснали кражбата в Челопеч

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads