Реклама / Ads
15| 5063 |27.09.2010 НОВИНИ

ДСБ удря рамо на Дянков, не иска оставката му

.
Хората на Костов - партньори на ГЕРБ.
 

При предстоящ вот на недоверие от страна на опозицията да говорим за искане на оставка на Симеон Дянков е най-малкото некоректно спрямо ГЕРБ, с които ние сме в партньорски отношения и чието правителство подкрепяме. Това каза членът на националното ръководство на ДСБ Петър Москов.

Според него, въпросът е дали финансовият министър Симеон Дянков, здравният министър Анна-Мария Борисова или премиерът Борисов ще реализират поетите ангажименти между ГЕРБ и Синята коалиция за мерките в здравеопазването. Защото реформата е смяна на политики, осигурено финансиране, а не приоритетна смяна на хора, което е възможно да се наложи, допълни той. "Ще се придържа ли ГЕРБ към споразумението, което подписахме от миналата година, под което стои и подписът на Дянков или ще го денонсира едностранно? Смятат ли управляващите, че финансирането на болниците трябва да бъде еднакво мизерно - "на калпак", защото това е ход, който загробва и добре работещите болнични заведения", запита Москов. "Ако толкова се разминаваме в разбирането си за реформите, тогава очевидно ще последват въпроси и за смяната на един или друг... ", подчерта той. От ДСБ са по-скоро разочаровани от темповете и координацията на всичко, което се прави в здравеопазването.

Отнасяме се положително към концепцията на Светия синод и искането на немалка част от българската общественост към въвеждането на религията като задължителен предмет в българското училище, обяви позицията на ДСБ проф. Калин Янакиев, член на националното ръководство на партията. Религията бе въведена като свободно избираем предмет по време на правителството на ОДС с тенденция да стане задължителен. Целта е младото поколение да се запознае с фактите, историята и истинските християнски ценности, смята проф. Янакиев.

Сините приемат сериозно предложението на управляващите, защото се явява развитие на тяхната концепция и не разделя децата на религиозни и атеистични семейства. Това е немският модел на изучаване на религия, от който ние сме се учили, подчерта Янакиев. Не мисли, че трябва да има референдум по този въпрос, защото на практика на децата ще се наложи да избират между етиката или историята, основите на християнството, за което пише подробно в концепцията на Светия синод, каза той. Проф. Янакиев смята, че християнството отдавна не е терапия за хората от третата възраст, в българските храмове има много хора от различни възрасти, които намират опора в църквата. Така той отговори на въпроса дали не е необходимо и църквата да се реформира, за да стане по-привлекателна и модерна за младото поколение.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5364 |13.06.2010 С. Софиянски: Дянков, Костов, Димитров - виновни за кризата . 21| 5151 |28.05.2010 Пловдивчани скачат срещу Дянков, искат оставката му . 7| 4905 |01.05.2010 15 дни без Дянков, 20 дни без правителство . 19| 6593 |30.04.2010 "Дянков, назначи ме", скандират младите вълци в БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads