Реклама / Ads
21| 6720 |28.04.2009 НОВИНИ

Дупничани искали братя Галеви за депутати

.
Ангел Христов и Пламен Галев
Инициативен комитет започва събиране на подписи в Дупница в подкрепа на Пламен Галев и Ангел Христов, известни като „братя Галеви”, които са решили да се кандидатират за депутати.
 
Това обяви техният адвокат Менко Менков. Те не са осъдени, което означава, че са невинни до доказване на обратното. Много граждани им пишели писма в ареста с искане те да се кандидатират. Вече се събирал предизборен щаб на двамата бизнесмени. Не е ясно още с подкрепата на коя политическа сила ще атакуват политиката Галеви.

Адвокатът Менков бе първо в БНТ, 20 минути по-късно вече говореше в студиото на бТВ. Според него те не мотаели следствието, защото ако искали това, щели да се кандидатират за евродепутати.

Това е опит да се избяга от правосъдието. Позволява го несъвършеният закон. С какво морално право хора, които са обект на правосъдието ще защитават политически тези? Легенда са твърденията, че в Дупница Галеви имат широка подкрепа. Това не е вярно, коментира по БНТ Първан Дангов от БСП, бивш кмет на Дупница.

Преди дни градският прокурор на София Николай Кокинов заяви, че ако бизнесмените се кандидатират за депутати, производството срещу тях трябва бъде прекратено и всички мерки за процесуална принуда ще отпаднат. Шансове на двамата са само в мажоритарна избирателна листа на Кюстендилския район.
Делото срещу бизнесмените продължава да се бави и не влиза в съда, тъй като Галев сменя адвоката си и в момента е в дълъг процес на търсене на нов, без който не може да се продължи. Преди това същото стана и с Ангел Христов, а в началото на месеца адвокатите на братята бяха обвинявани от прокуратурата, че се крият, за да отложат предявяването на обвиненията.

Вариантът братя Галеви да се явят на избори не е удачен за града, каза по БТВ друг бивш кмет на Дупница Пламен Соколов. Последните няколко месеца в града бяха нормални, има институции, които трябва да се грижат за сигурността на гражданите, но от страна на управата на града се усеща тишина, добави той.

Ако се развие сценарият "Галеви-кандидат-депутати", аз също ще се кандидатирам като мажоритарен кандидат, зарече се Соколов. Национално отговорно е националните лидери на партии да заемат адекватна позиция по този казус. Нека осъществим среща на основните десни формации, призова той и поиска тези партии да подкрепят един общ, равноотдалечен от всички достоен човек. Соколов разкри, че един от тези лидери вече осъществил такава среща с него, но не назова името му. Галеви имат навсякъде подставени лица във всички партии, каза още бившият кмет.

Frognews.bg напомня, че бившият кмет на Дупница д-р Пламен Соколов преди време обяви, че е бил заплашван с убийство от Пламен Галев по времето, когато шеф на МВР е бил Румен Петков. По този случай Пламен Галев бил призован в полицията и там подписал декларация, че повече няма да заплашва Соколов.

Няма да участвам в инициативния комитет за издигането на братя Галеви, нито ще бъда техен застъпник, каза адвокатът на "братята" Менко Менков. Христов и Галев са напълно изолирани, нямат право на контакти, освен два пъти в месеца с техни близки, затова кампанията им няма да бъде никак лека, добави той. Според него двамата имат статута на всички нас, те са неосъждани и още не са признати за виновни, затова трябва да им се даде възможност гражданите да ги подкрепят, ако искат. Адвокатът каза, че ще има инициативен комитет между 3 и 7 души, а всеки негов член ще може да събира необходимите 10 000 подписа. След това по закон Галев и Христов трябвало да бъдат допуснати до честно състезание, да бъдат регистрирани за кандидат–депутати и да добият имунитет, за да участват в предизборната кампания. Ако ги изберат, пак може да им се смъкне имунитета, за да продължи наказателното производство, а те са съгласни и сами да се откажат от него, обясни Менков. Братя Галеви може би са имали такова намерение отдавна, още преди задържането им, добави адвокатът.

За двамата Галеви и за мен трябва да се съберат общо 30 000 подписа в Дупница. Аз ще поканя националните лидери на десните формации в Инициативния си комитет, контрира Соколов. Обществото трябва да изгради система за управление в негова полза, заключи той. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5272 |22.04.2009 Поискали откуп за Сотиров, дъщеря му отрича . 26| 4995 |15.04.2009 Депутати скачат срещу ветото на Първанов . 9| 4925 |15.04.2009 Поне 5, а може и 7-8 евродепутати да има ГЕРБ . 13| 4818 |15.04.2009 Поне 25 нови депутати ще има Хр. Ковачки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads