Реклама / Ads
0| 4430 |16.09.2017 НОВИНИ

В Дувър задържаха заподозрян за атентата в Лондон

.
18-годишен мъж е бил арестуван по подозрение в терористични престъпления, свързани с атаката срещу влак на метрото в Лондон в петък, съобщи Би Би Си (BBC). Младежът е бил задържан в Дувър в събота от местната полиция и е отведен в полицейско управление.
 
Заместник-шефът на английската полиция Нийл Басу определи ареста като „знаков“, но нивото на заплаха от тероризъм в страната остава „критично“.

По последни данни 30 души са били ранени след взрива във влак на станция „Парсънс Грийн“. Повечето са били с леки наранявания и са изписани от лечебните заведения, но трима остават в болница.

Министърът на вътрешните работи Амбър Ръд ще председателства заседание на  на правитествения комитет за извънредни ситуации „Кобра“ по-късно днес.

Г-н Басу заяви, че обществеността трябва да остане бдителна, тъй като силите за сигурност няма да променят предприетите мерки за сигурност, а въоръжени полицаи ще бъдат разположени в столицата.

Той добави: „Този арест ще повиши активността на нашите офицери. Заради продължаващото разследване няма да даваме повече подробности за човека, който арестувахме“.

Пп-късно днес лондонската полиция евакуира хора и извърши обиск в едно от жилищата на град Сенсбъри, графство Съри, южна Англия, съобщи Скотланд Ярд на сайта си.

В съобщението се казва, че евакуацията е предохранителна мярка след днешния арест на мъж във връзка с разследването на вчерашния терористичен акт в лондонското метро, при който бяха ранени около 30 души. Жителите на съседните постройки също са евакуирани като предохранителна мярка.

По-късно задържаният трябва да бъде транспортиран в полицейско управление в Южен Лондон.

Устройството, което причини взрива във влака е имало таймер, но кореспондентът на Би Би Си Франк Гарднър информира, че то не е избухнало, както трябва. Ако това се беше случило, всички около него щели да загинат, а всеки във влака е щял да получи сериозно нараняване.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4155 |15.09.2017 Има заподозрян за нападението в Лондон . 0| 3906 |11.09.2017 Задържаха златни накити за 24 хил. лв. на ”Капитан Андреево” . 0| 4438 |31.08.2017 Задържаха с подкуп шеф в КЗП . 0| 3782 |28.08.2017 Задържаха българин в Лондон по подозрение за убийство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads