Реклама / Ads
0| 4084 |28.09.2017 НОВИНИ

Безплатни прегледи за репродуктивно здраве от 1 октомври в Първа градска болница

.
Екипът на Първа САГБАЛ „Света София” организира кампанията „Въпрос на разговор и преглед“ в периода от 1 октомври до 1 декември 2017 г., съобщи д-р Цветомир Димитров, директор на здравното заведение.
 

Достъпът до медицинска помощ понякога е затруднен, и тъй като общинските болници имат социална функция, решихме да създадем такава инициатива, обясни пред Фрог нюз д-р Димитров.  

 

Кампанията е насочена към репродуктивното здраве на българите и е предназначена за студенти, докторанти и други учащи млади жени и мъже. Кампанията се реализира с подкрепата на Столична община, Фондация „Искам бебе” и „Зачатие”.

 

Целите на инициативата са да се предостави достъп до безплатни прегледи с цел подобряване на репродуктивните възможности на младите хора в България, да се информира младото поколение за репродуктивното и сексуалното здраве и как това се отразява на репродуктивното им бъдеще, както и да се поощри раждането на първо дете преди 30-годишна възраст.

 

Екипът на лечебното заведение ще осъществи и програмата за диагностика и лечение на двойки с репродуктивни проблеми „40+”. От нея могат да се възползват пациентки над 40-годишна възраст и по-млади жени с преждевременно намален яйчников резерв. Безплатните прегледи на дамите ще включват попълване на въпросник, разговор със специалист по репродуктивна медицина, ембриолог, андролог, гинекологичен преглед, както и ултразвуков преглед.

 

За мъжете са предвидени безплатна спермограма, попълване на въпросник, разговор със специалист и анализ на спермограма. При необходимост в прегледите ще бъдат включени и други специалисти – мамолог, сертифициран психотерапевт и др. При констатиране на здравословен проблем, пациентите ще бъдат насочвани за диагностично уточняване и лечение.

 

Двойки с репродуктивни проблеми, които имат желание да имат дете, ще бъдат подпомогнати финансово чрез предоставяне на преференциални цени за инвитро процедури, като изискването ще е поне единият от двамата да е учащ. За безплатните прегледи и консултации не се изисква направление от личния лекар или друг медицински документ. Те ще се извършват от 10.00 до 13.00 часа всеки работен ден. Необходимо е предварително записване на телефон: 0876 35 91 90; 02/ 447 02 63; 0878 20 52 53.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6139 |24.07.2017 Германия предлага безплатни консултации на българи . 0| 3786 |10.03.2017 КЗП отказа да провери безплатните детски площадки . 1| 3739 |10.03.2017 Личен лекар отчитал прегледи на починал пациент . 0| 3610 |10.02.2017 Пътуваме с безплатни визи до Тайланд до края на август

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads