Реклама / Ads
36| 5603 |24.01.2013 НОВИНИ

Двама от НСО си тръгват заради Доган

.
След съботния инцидент с почетния председател на ДПС Ахмед Доган две лица са уволнени дисциплинарно от НСО.
 

Това са полковник Георги Райков - началник на авангарда, който отговаряше за цялостната сигурност по време на събитието в НДК, и шефът на екипа, охраняващ Ахмед Доган - Георги Занев.

Това съобщи по време на брифинг шефът на службата ген. Тодор Коджейков.

Той заяви, че броят на охранителите е бил достатъчен, но прегледаните видеоматериали и рапортите на служителите показват, че началникът на охраната и началникът на екипа за охрана са разположили хората си по неправилен начин, предаде "Фокус".

Още шестима са наказани, добави ген. Коджейков.
От проверката, която бе разпоредена, стана ясно, че броят на охранителите е бил достатъчен.

Имало е обаче оставен подход към трибуната, допълни генералът. Той обясни, че авангардът са хората, които подсигуряват подстъпите към охраняваното лице. „Те не трябва да допуснат лице да премине през тях, а ако допуснат, трябва да уведомят – имаме вътрешни сигнали за уведомяване, радиостанции и други”, заяви Коджейков.

Според началника на НСО гардовете са застанали на дистанция, която не им е позволила да неутрализират атаката срещу лидера на ДПС.
"Двамата началници са старши офицери с дългогодишен трудов стаж”, допълни Тодор Коджейков.

Той добави, че след инцидента служителите на НСО са действали адекватно. След случилото се всички мерки бяха взети от страна на НСО и от страна на служителите на МВР, за да протече мероприятието нормално.

Наказани са и всички служители на Националната служба за охрана (НСО), за които са установени нарушения по време на Осмата национална конференция на ДПС, добави началникът на службата. Наказанията са по степен на виновност. Всички виновни ще бъдат свалени от екип.

„На 10 януари сме уведомени с писмо от ДПС за провеждането на конференцията. ДПС ни уведомява, че вътрешната охрана на пунктовете за пропуск на гостите и делегатите на Националната конференция ще се осъществи от страна на фирма „Крон", охраняваща сградата на НДК. Осъществени бяха две срещи - едната с ДПС, а другата с Росен Славчев, мениджър във фирма „Крон". Установен е контакт с МВР", заяви Коджейков.

„Преценката на място е лично на началника на екипа, заедно с началника на авангарда, те си комуникират, тяхната работа е да имат добро взаимодействие", обясни той.

„Нивото на компетентност на всеки един служител в службата е такова, каквото му е задължението. Отговорността за самата зала, за мерките вътре, това са хората, които са на място и те могат да направят реална преценка за ситуацията. Направили сме всички предпоставки хората да изпълнят професионално задълженията си. Отговорността, която носим, е до ниво зала. Оттам нататък отговорността е на хората в залата. Засега не знам Ахмед Доган да е имал иск към службата", заяви още бригаден генерал Тодор Коджейков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 65| 8260 |18.01.2013 Махнали Богомил Бонев като министър заради Алексей Петров . 0| 5074 |17.01.2013 Освободиха двама наши моряци от кораба с коката . 8| 5332 |15.01.2013 Кървавата баня в "Гоце Делчев" - заради братска кавга? . 1| 6415 |13.01.2013 Арестували българите от Струмица заради фалшиви медицински

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads