Реклама / Ads
0| 6365 |20.03.2007 НОВИНИ

Двамата украинци са виновни по делото "Луканов", категоричен е Ботьо Ботев

.
На базата на всички доказателства и информация по случая с убийството на Андрей Луканов може да се твърди, че двамата украинци са виновни, заяви по бТВ полицаят, участвал в разпитите на обвиняемите по делото “Луканов”, Ботьо Ботев.
 

Двамата обвиняеми два пъти не казаха едни и същи сведения, защото те всеки път си измисляха. Ако има една истина, тя винаги е една и съща. Нещата по този случай се разплитаха от ден за ден. Не знаехме кои са заподозрени, а стигнахме до тях на базата на доказателствата, обясни Ботев. 
Ботев уточни, че при работата по всяко престъпление никой няма право да осъществява физическо насилие и в този смисъл обвиняемите не са били малтретирани. Всичко онова, което полицейските служби са извършвали през 1999 година, са само следствени действия, част от които са вървели в къщата в Копривщица, наречена от медиите “къщата на ужасите”. Той уточни че решението да се проведат следствените действия със задържаните във вилата не е било взето от него. Решението беше взето от оперативния щаб, който се занимава със случая. Срещу никого от оперативните работници, работили по случая, няма отправено обвинение за извършено насилие срещу задържаните. Обвинение в насилие има единствено срещу групата за задържане по сигнал на майката на Ленев, каза Ботев.

Фрогнюз припомня, че задържането, разпитите и следствието на обвиняемите по делото "Луканов" започна през 1999 г. Тогава бяха задържани строителният предприемач Ангел Василев, арестуван през юни в Чехия, бившият му шофьор Юрий Ленев, племенникът му Георги Георгиев, както и украинците Александър Русов и Алексей Кичатов. След 11 години от убийството на бившия премиер Андрей Луканов, след 6 години съдебен процес, който премина от искане на доживотни присъди до окончателна оправдателна присъда, прокурорската теза рухна напълно и отново не се знае кой е убиецът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 717 |20.04.2024 Има карантинирани класове в София заради коклюш . 3| 701 |20.04.2024 Евродепутатът Иво Христов: Кабинетът е ничий - нито парламентът го е избирал, нито президентът го е назначавал . 3| 1446 |20.04.2024 Бонев и Хекимян "се ръфаха" за бюджета на София . 5| 1618 |20.04.2024 Борислав Сандов: "Зелено движение" бяхме изолирани от ПП-ДБ, мълчахме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads