Реклама / Ads
0| 3433 |19.03.2017 НОВИНИ

Двете уникални потребителски организации на ЧЕЗ отбелязаха 4 години

.
Двете уникални потребителски организации на ЧЕЗ – Енергийният омбудсман и Потребителският съвет – отбелязаха четвъртата година от създаването си по време на тържествено заседание по случай Международния ден на потребителя, 15 март. Намаляване на сроковете за обслужване на клиентите, оптимизиране на процесите и по-добра защита на интересите на клиентите са основните подобрения, които са въведени в практиките на компаниите на ЧЕЗ по препоръка на енергийния омбудсман и Потребителския съвет.
 

 Позицията енергиен омбудсман е създадена на 11 март 2013 г. в съответствие с Директива 2009/72/ЕО на Европейския парламент относно общите правила за вътрешния пазар на електроенергия и има за цел да повиши качеството на обслужване на клиентите, както и да осигури ефективност в работата на дружествата от групата ЧЕЗ. Първият енергиен омбудсман на ЧЕЗ вБългария е Радослав Димитров.

 

Потребителският съвет е учреден на 23.05.2013 г. Създаването му е нова стъпка, която ЧЕЗ предприема, в изпълнение на стремежа си да застане по-близо до потребителите, да се вслуша в техните препоръки и да се съобрази с техните изисквания. Членове на съвета са независими потребителски организации като Българската национална асоциация „Активни потребители”, Федерацията на потребителите, Независимият съюз на потребителите, Институтът за енергиен мениджмънт, утвърдени експерти в електроенергетиката и граждански сдружения.

 

През 2016 г. Енергийният омбудсман е поел 22 ангажимента към клиенти, от които 15 са изпълнени, а 7 са в процес на изпълнение. Целта на промените е да се спести време и да се улеснят клиентите.

 

Излизането на битовите клиенти на отворен пазар, кражбите на електроенергия и посегателствата над електроенергийната инфраструктура бяха основни теми за дискусия на Потребителския съвет през 2016 г. Въз основа на анализ на добрите международни практики експертите на съвета призоваха за въвеждане на Етичен кодекс на търговците на електроенергия и да бъдат взети мерки за защита на клиентите в процеса на смяна на доставчик. По отношение на кражбите на електроенергия те призоваха за по-строги и ефективни санкции и подкрепиха идеята на регионалния мениджър на ЧЕЗ с увеличените санкции, след приспадане на присъщите разходи на дружествата, да бъде създаден фонд за целеви инвестиции или в помощ на енергийно бедните.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3746 |01.02.2017 Афганистанец отряза двете уши на съпругата си . 0| 4025 |27.11.2016 Трагедия! Жена и двете й деца загинаха при пожар . 6| 5156 |02.11.2016 Борисов омерзен от Мондешки и „Двете каки” . 0| 3851 |26.10.2016 Кубрат Пулев е в тройката на двете най-престижни световни ранглисти по бокс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads