Реклама / Ads
2| 12330 |17.11.2009 НОВИНИ

Двойният убиец е от фирмата на Къро

.
Преследвали убиеца Виктор Траянов из язовира, опитвал се да бяга с лодка. В момента киларът работил като частен охранител към софийската фирма “Ликристиа” ООД. Фирмата е собственост на съпругата на покойния бизнесмен Красимир Каменов - Къро Дебелия Светлана Каменова.
 
Убитите са Борис Сбирков, жител на област Ловеч и Мартин Кючюков от София, съобщиха разследващите органи.

Убиецът Траянов участва в управлението на Сдружение “Български клуб по бойни спортове – Ситалк” и фирмата “Бини Трейдинг”, показва справка във фирмените регистри. Съдружниците му се занимават с търговия и строителен бизнес. Траянов е адресно регистриран в столичния квартал “Банишора”. Притежател е на фирмата “Мейл 2”, която се занимава с куриерски услуги. В нея е съдружник с 30-годишния Георги Найденов, който също е състезател по бойни изкуства.

Двама души бяха убити тази нощ след спречкване между почиващи в хижите край язовир "Въча"
(бившия Антонивановци), обяви вътрешният министър Цветан Цветанов. Двамата са простреляни със законно притежавано огнестрелно оръжие. Извършителят, който е роден през 1979 г. е задържан.

На мястото на инцидента се намират 30 полицаи от пловдивската дирекция на МВР и 20 техни колеги от ОДП Смолян, които извършват процесуално-следствени действия.

Засега е ясно, че и жертвите, и убиецът били част от една и съща петчленна компания, празнувала на потон във водата. Все още се уточняват мотивите за убийството. Имало е и преследване на убиеца из язовира, тъй като той направил опит да избяга с лодка.

От стрелбата са се спасили другите двама души от компанията, единият от който е собственик на понтона. Той е бизнесмен от София. По непотърдена информация е бивш митничар.

Директорът на областната дирекция на полицията а Пловдив Тодор Цонев уточни, цитиран от БНР, че мъжът е закупил понтона преди години от Валентин Моллов, известен като собственик на фалиралата Първа частна банка. Разпитът му бил труден, тъй като е неадекватен и е отказал да говори. Взета му е кръвна проба и урина за съдържание на наркотични вещества в кръвта. Срещу него е образувано досъдебно производство за умишлено убийство на повече от две лица, съобщиха от Окръжната прокуратура.

Сигналът за убийството е получен в полицията именно от собственика на къщичката, а убитите са неговият шофьор и пазачът на понтона. И двамата застреляни са от София.

Все още се работи по случая.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4785 |08.11.2009 Шефовете на БДЖ виновни за трагедията с влака убиец . 7| 7122 |18.10.2009 Убит е убиецът на Стоян Стоянов, МВР разплете случая . 11| 7022 |14.10.2009 Убиецът на Кембъла наруши правилата и като пешеходец . 0| 4935 |06.10.2009 Делото за влака убиец влиза в съда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads