Реклама / Ads
4| 6289 |30.06.2009 НОВИНИ

Двойният убиец от Младост остава в ареста

.
Днес Софийският апелативен съд остави в ареста Павел Тасков, обвинен за убийството в ж.к. “Младост” 3 на майка си – Жаниела и сестра си - Ралица, починали след удари с бухалка в областта на главата.
 

Съдът определи действията на задържания младеж като зловещи, брутални и ужасяващи. Пред Темида обаче не стана ясно и днес дали обвиненият за жестокото убийство е ползвал наркотици.

Веднага след днешното решение, което не подлежи на обжалване, служебният защитник на Тасков – адвокат Анастас Милчев се възмути, че от клиентът му не е вземана кръвна проба. Освен това не било проверено дали той е регистриран в някой психодиспансер. Адвокатът призна, че е извършена продажба на жилище на семейството, преживяло голямата трагедия. Веднага след убийството имаше версията, че престъплението е извършено, за да може убиецът да вземе имота на родителите си.

В съдебната зала на предното заседание адвокатът на Павел Тасков каза пред СГС, че все още не са ясни мотивите за извършване на престъплението, а клиентът му е с чисто съдебно минало.

След заседанието защитникът обясни, че в разговорите с клиента си той не е мотивирал защо е извършил престъплението. “Момчето е в състояние, в което не трябва да му се вярва много”, каза преди време адвокат Милчев, като не пожела да разясни какво точно има предвид. Сега отново защитникът сподели с журналисти, че клиентът му понякога говорил противоречиво.

21-годишният Павел Тасков бе арестуван на 20 юни 2009 г. в ж.к. "Младост" в столицата, докато изнасял трупа на 50-годишната си майка Жаниела Таскова в чувал, за да го хвърли на боклука. При ареста младежът признал, че е убил и сестра си, 24-годишната Ралица. И двете жени са удряни с бухалка по главата до последен дъх.

Заедно с Павел е задържан и 26-годишният му приятел Станимир Цеков, който му помагал при носенето на чувала. Станимир твърдеше, че не е знаел какво има в чувала. Първоначалната версия на двамата пред полицаите била, че изнасят строителни боклуци.

Всички съседи, близки до семейството бяха потресени от новината. Няма данни за семеен скандал. Държанието на Павел Тасков в последните дни също не давало никакви индикации, че младежът е способен на това жестоко деяние. По официална информация 21-годишният младеж е бил зависим от амфетамини. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5160 |27.06.2009 Баретата остава в ареста . 6| 6238 |25.06.2009 България остава най-бедната държава в ЕС . 2| 4912 |24.06.2009 Двойният убиец от Младост не иска в затвора . 4| 5556 |11.06.2009 Търсят втория убиец на сестрите Белнейски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads