Реклама / Ads
0| 5400 |05.06.2017 НОВИНИ

Един от нападателите в Лондон бил с ирландска лична карта

.
Един от тримата извършители на нападението в Лондон е имал ирландска лична карта, предаде Ройтерс, като се позова на Ирландското радио и телевизия (РТЕ).
 

Според обществената радиотелевизионна компания, която цитира източници от ирландската полиция, британските органи на реда са намерили личната карта в един от тримата нападатели, след като той бил застрелян заедно с другите двама, допълва БТА.

 

РТЕ съобщи, че ирландската полиция е установила, че той е живял в Дъблин известно време. Предполага се, че мъжът е бил от марокански произход и е бил женен за шотландка. Според информацията той не е бил известен на ирландската полиция във връзка с някакво престъпление или по въпроси на сигурността.

 

Друг от нападателите в Лондон пък е  участвал в документален филм за джихадисти, заснет от британския Канал 4, разкриват източници на британския в. „Телеграф”. Той е търсел начин да стигне до Сирия, но не е успял. Тази информация не е потвърдена от официалните власти. Мъжът е заснет във филм, озаглавен „Съседът ми джихадист”, който проследява гостуването на двама ислямистки проповедника в Лондон.

 

Предполагаемият терорист е работил за лондонския транспортен оператор „Ти Еф Ел”, както и в клон на веригата за бързо хранене „Кей Еф Си”. Роднини на мъжа разкриват, че той се опитал да отиде в Сирия, за да се включи във войната там, но бил разубеден от семейството си. Жена му била бременна по това време и той се разколебал. Документалният филм „Съседът ми джихадист” е разследване продължило една година от журналисти под прикритие. Предполагаемият атентатор е заснет на събитие на Мохамед Шамсудин, спорен ислямистки проповедник.

 

При своя лекция в Лондон Шамсудин заяви, че „Шериатът идва във Великобритания” и че „черното знаме ще се вее над „Даунинг стрийт 10”. В документалния филм присъстват и кадри как Шамсудин и предполагаемият атентатор се молят пред знаме на „Ислямска държава”. При заснемането на филма двамата мъже са били задържани за около час от полицията, но знамето не било открито. Очаква се днес следобед британските власти да разкрият самоличността на тримата атентатори, които отнеха живота на 7 души и раниха близо 50 други.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5289 |05.06.2017 Българин е пострадал при последното нападение в Лондон . 1| 5444 |05.06.2017 Очевидец на атентата: ”Ал Кайда” е в Лондон, а се съкращават служби . 0| 4728 |05.06.2017 Писател в Лондон: Информацията от ИД достига до нехранимайковци . 0| 4244 |05.06.2017 ИД пое отговорност за атаките в Лондон
Реклама / Ads