Реклама / Ads
4| 5233 |11.12.2014 НОВИНИ

С един спешен медик по-малко: Д-р Стойнов напусна, след като бе заключен в Столипиново

.
Архив
Никой лекар не отива да оказва помощ, за да бъде бит, псуван и обиждан. Това коментира вчера шефът на Центъра за спешна помощ в Пловдив д-р Иван Стойнов. Той подкрепя стопроцентово позицията на колегите си относно ситуацията в ромските махали.
 
Тъжната статистика на пловдивските медици за миналата година сочи, че трима лекари са били жертви на различни инциденти в  гетата. В два от случаите става дума за отправени срещу тях заплахи и обиди. Два пъти линейки са се връщали в центъра след нападения със счупени стъкла. Най-фрапиращият инцидент се случи с д-р Иван Кьосев.  

Тази случка  преобърна кариерата ми и реших, че е най-правилно да напусна, разказва пред „Марица”  д-р Иван Кьосев. На 31 януари 2013 г.  той е дежурен.  С линейката се отзовава на  сигнал за бебе  с висока температура. Адресът е в  Столипиново. Лекарят преглежда 6-месечното бебе. Преценява, че е наложително майката с детенцето да бъдат транспортирани до болнично заведение. Обяснява на Мария Димитрова, че ще ги закарат с линейката. Майката и баща Емил, както и останалите роднини, които са в апартамента,  настояват всички да бъдат качени в реанимобила. Д-р Кьосев им обяснява, че това е невъзможно.

Емил ми грабна слушалката и лекарската чанта, заключи вратата и започна да ме заплашва, че ще ме убие, разказва медикът. Той е обграден от всички страни от разярените роднини.

Едва успява да се обади на тел. 112. След малко на адреса пристига полицейски патрул. Униформените освобождават лекаря. Той е в шок от случилото се.

Поисках малко време от директора на центъра за спешна помощ, обмислих случилото се и  подадох молба за напускане, разказва д-р Кьосев. 

В момента работи в болнично заведение в Пловдив, но все още не може да се отърве от преживения ужас.

През ноември м.г. лекарят предяви  граждански иск от 5000 лева срещу нападателите си.  Те бяха изправени пред съда по обвинение за хулиганство. Виновни сме, бяхме уплашени за детето, казаха подсъдимите. Те сключиха споразумение, след като се разкаяха. Мария Димитрова получи 4-месечна условна присъда, а баща Емил - 1 г. пробация. Съдия Бозева обаче отхвърли гражданския иск, като прецени, че той само ще утежни наказателното дело срещу побойниците.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4175 |10.12.2014 Наши делегати ще проучат "Рамкова държава" и възможностите за присъединяване . 0| 3959 |09.12.2014 Обявиха бедствено положение в община Съединение . 1| 4181 |09.12.2014 Град Съединение отново е под вода . 4| 3972 |08.12.2014 Пиян нападна спешен екип в Исперих

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads