Реклама / Ads
14| 6895 |03.12.2012 НОВИНИ

"Единство" става партия навръх РД на СДС

.
Мартин Димитров и Иван Костов явно пак ще са заедно на изборите
Хората на Димитров и Командира в общи листи. Дали евентуалното създаване на съюз "Единство" ще бележи края на синята партия, питат се на "Раковски" 134.
 

Докато в СДС пият шампанско за 23-ия му рожден ден, изключените при последните скандали лица на формацията ще правят нова партия. На 7 декември лидерът Емил Кабаиванов ще празнува в НДК, а в Пловдив сините му опоненти ще се съберат на двудневен форум, пише "Стандарт". Мартин Димитров и Ваньо Шарков ще създадат партия "Единство", която да влезе в обновена Синя коалиция с ДСБ на Иван Костов. С тях е и евродепутатката Надежда Нейнски. В събота Командира обяви официално водачите на депутатските листи за изборите догодина. "Ако имаме партньори, не ни пречи да разредим листите с техни хора", обещал Костов, разказаха очевидци.
 

"Държа на това, човек да води битка, да има принципи и да изпълнява всичко, за което е бил избран от хората. След като СДС вече не е това, което трябва да е, аз съм сигурен, че такава партия ще възникне... независимо от опитите на ГЕРБ да няма истинска конкуренция. Защото оттам тръгва всичко", обясни Димитров пред БНР и така потвърди, че се пече нова партия. Той добави, че в личен план е доволен от развитието на нещата. "Защото ако някой си играе слуга и лакей на когото и да било, моето място не е там", заключи Димитров.
 

Дали евентуалното създаване на съюз "Единство" ще бележи края на синята партия, питат се на "Раковски" 134. "Едва ли, защото още нито една организация не е напуснала СДС", казват сини апаратчици. Само свищовската организация, от която е изключеният Ваньо Шарков, засега се опъва на централното ръководство. Но все още никой оттам не е напуснал.
 

Междувременно по Би Ти Ви Иван Костов даде да се разбере, че партията му ще влезе в следващия парламент въпреки мрачните прогнози на социолозите. "От ГЕРБ употребиха десницата, а единствените, които се противопоставиха на политиката на новия лидер на СДС Емил Кабаиванов, са именно членовете на парламентарната група на Синята коалиция", защити Костов депутатите от СДС. Но не каза дали ще ги вземе при себе си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5102 |02.12.2012 Инкасо обирджиите остават в ареста . 8| 6388 |01.12.2012 Новата партия на Касим Дал влиза в "боя" . 86| 5959 |28.11.2012 Борисов: Думите на Станишев отлитат, направеното от нас остава . 19| 5995 |27.11.2012 Ядец. Американските визи за българи остават

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads