Реклама / Ads
27| 5246 |27.06.2013 НОВИНИ

Едвин Сугарев: На нови избори ситуацията ще е различна

.
С назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС, правителството ни каза: "Ние правим каквото си искаме и това е положението". Ако не беше направено това назначение, може би хората пак щяха да излязат по улиците срещу този кабинет, но много по-късно.
 

Това коментира от дома си Едвин Сугарев пред Нова телевизия. "По-близо сме до нови избори. Това се признава дори от Станишев. Очевидно е, че в тази среда този кабинет не работи, няма и да проработи. Очевидно е и че това правителство е опасно за България, тъй като е продукт на политически и икономически сделки. Този кабинет е заченат в грях. Самата предизборна кампания беше най-мръсната, провеждана в България.

Сугарев не е съгласен, че на нови избори със стария Изборен кодекс ще има същия резултат и че трябва да бъде първо променен и едва тогава да се мисли за оставка на правителството. „БСП ще имат много по-малко подкрепа и ще влезнат повече партии”, смята той. Според Сугарев по-голям шанс имат сините формации, които останаха извън парламента, особено ако се коалират.

ГЕРБ е трябвало да играят по-активно и твърдо, вместо да напускат парламента, което е показало тяхната слабост. Сугарев смята, че тях не ги очаква розово политическо бъдеще.

Слава Богу, че този път на протеста няма месия, защото това води само до проблеми, каза Сугарев.

Социологическите проучвания показват, че протестът се подкрепя от 75% от жителите, коментира Сугарев твърдението на политиците, че само малка част от обществото е излезнала на улицата, което не е волята на целия народ. Изключително слабата подкрепа на това правителство, зависещо изцяло от волята на „Атака”, означава че то е вече в миналото.

Комуникация на управляващите с протестиращите не съществува. Те се опитват единствено да подменят гласът на улицата с подобни смешни изяви като контрапротеста в подкрепа на Орешарски и симулацията на Мая Манолова, че говори с протестиращите, имаща за цел единствено да привлече удобни за тях хора от улицата.

Сугарев пак заяви, че ще гладува до оставка или до своя летален край. "Чувствам се добре. Днес е само вторият ден", каза Едвин Сугарев, който вчера обяви, че започва гладна стачка в знак на протест срещу кабинета "Орешарски". Това е мое индивидуално решение и аз призовавам хора, които са решили да последват моя пример, по-скоро да се откажат. Едвин Сугарев коментира, че много хора са изразили подкрепата си към него с писма и имейли.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 93| 6784 |26.06.2013 Едвин Сугарев: Ще гладувам до падането на правителството или до смърт . 40| 5614 |26.06.2013 Едвин Сугарев обявява гладна стачка до оставката на кабинета . 24| 6420 |25.06.2013 Боряна Димитрова: Няма да се разминем без нови избори . 31| 6498 |23.06.2013 Първанов: Проблемът на БСП е, че няма нови идеи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads