Реклама / Ads
93| 6771 |26.06.2013 НОВИНИ

Едвин Сугарев: Ще гладувам до падането на правителството или до смърт

.
Едвин Сугарев – публицист, поет и бивш политик и дипломат, обяви днес гладна стачка, която ще прекрати единствено, ако правителството на Орешарски подаде оставка. В противен случай е готов да жертва живота си за промяната.
 

 

Това заяви той за Frognews. Според него, който не се противопоставя на правителството действа във вреда на своята родина и срещу нейните интереси.

 

„Аз този път няма да се съобразявам с никакви хватки от сорта на предишните, когато срещу мен се изправи един човек, който започна суха и гладна стачка – не пиеше и вода – и се надяваха да употребят неговата смърт като стоварят цялата вина срещу СДС. По този начин ме принудиха да се откажа, но този път няма да се отказвам по никакъв начин. Ще гладувам или докато правителството на Орешарски подаде оставка или до моята смърт.”, направи сравнение на гладната си стачка през 1993 г. и сега Едвин Сугарев.

 

Поетът заяви, че гладната стачка е много стар начин на мирен протест. Използвал го е още Махатма Ганди. Затова той лично не проявява никакъв натиск, освен морален, и не извива ръцете на правителството, както го обвиниха негови недоброжелатели. Човек можел издържи дълго време без храна, каза още той и  даде за пример дейците на ИРА в затвора по времето на Желязната Лейди, които умират около 60-тият ден от гладна стачка.

 

Според Сугарев, ако протестите продължат, вероятно ще се стигне до гражданско неподчинение и до сценарий, който е близък до този от 1997-ма година.

 

Въпреки гладната стачка с цел сваляне на правителството, той ясно подчерта, че в никакъв случай не подкрепя ГЕРБ. Подкрепя хората, които са на улицата и те сериозно трябва да се замислят да организират своето реално политическо представителство в институциите. Това може да се случи, като хората, които се организират чрез интернет, направят интернет движение или интернет партия, изградена на хоризонтален, а не на йерархически принцип, която да участва в изборите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 5603 |26.06.2013 Едвин Сугарев обявява гладна стачка до оставката на кабинета . 43| 5405 |01.05.2013 Eдвин Сугарев: Не очаквам присъди по случая с подслушванията . 92| 6259 |28.04.2013 Е. Сугарев: Подслушването е активно мероприятие на БСП . 51| 7871 |18.04.2013 Сугарев: Не е честно да наричаме скандала "българския Уотъргейт"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads