Реклама / Ads
49| 17544 |15.01.2019 ГЛАСЪТ

Егати командосите и курсантите дето ги бият като тупани! Каракачанов - балетмайстор

.
На някой много му се иска да е лъв, ама не е...
Курсанти от Военния университет във Велико Търново били нападнати от мъж с брадва. Преди случката курсантите в „Ауди“ се изпреварвали няколко пъти с „Опел Корса“. В него имало мъж и жена. Стигнало се до свада и мъжът от Корсата, налетял с брадва.
 

Курсантите – с тях и една курсантка – се заключили в колата и почнали да звънят на 112. По-късно нападателят е задържан, а в държавата се вдгина шум и врява срещу циганите. Най-голямата пушилка вдига баш военният министър Каракачанов: Безобразие! Мерки, мерки трябват! Всъщност той вече трябва да се нарича Главен балетмайстор на Българската армейска трупа. Съжалявам, но нещата са пропаднали дотам. Армия без дух и сърце...

 

Преди седмица в пловдивското с. Войводиново двата роми в тийнейджърска възраст помляха командос, участвал в няколко мисии. Олелия до небето. Протести, хорА, знамена, „Бъл-га-ри, ю-на-ци“, Каракачанов, Джамбазки, и двама-трима от дежурните ромски лидери по телевизора. Говорят за пребития, циганета на Сурваки и откриването на Пловдив евростолица на културата, сякаш са едно и също. И едни и същи хора плямпат за всичко. Не излезе нито един действащ военен (изкючение направи запасния ген. Шивиков), който да скръцне със зъби на политици и власт, които са оставили башибозушки орди – не само от роми, но и български мутри – да вилнеят из цялата страна. Обират се църкви, разорават се дюни, строи се незаконно по Черноморието и навсякъде другаде. Прокуратурата се развилняла както и сталинската не го е правила. Кръгът Кой заграбва каквото става за заграбване, но циганите били най-големият проблем. Че е голям, голям е, но е производен от всичко останало.

 

Командосът не реагирал и се оставил да го пребият – можеше и до смърт, - защото не искал да употреби сила. Пребили го две пишлемета. Негови колеги и приятели мрънкат, че ако бил използвал уменията си, щели да го разкарват в полицията и прокуратурата. Баща му и той се вайка, сякаш не е виновен, задето не му е обяснил още като малък, че за живота и семейството човек се бие като лъв.

 

Курсантите, тези мили кандидати за офицери в армията, която според Каракачанов не е губила сражение и не й е пленявано знаме, се заключват в колата и с треперещи пръсти цъкат на телефона за помощ. Помощ от кого? Вместо да излязат и да се разправят с нападателя както са ги учили в часовете по карате или специализиран ръкопашен бой. Родителите им мънкат пред камери и телефони: Те, децата, много се изплашили!... Ах, на мама, ох на тате мишлетата, дето се подмокрили от един циганин. Ама бил с брадва и можели да пострадат. Можели, ама не се знае. Да бяха опитали, а не да им тупкат сърчицата в петичките. Били голямата работа, когато се изпреварвали с Корсата, но после блокирали от шубе. И те ли не са искали да ги разкарват в районното и в прокуратурата? Егати командирите ще бъдат след време. Кой войник ще уважава такива офицери?

 

Служил съм в Елховския 12-ти мотострелкови полк, който бе част от т.н. „триъгълник на смъртта“. В Елхово бе и командването на Граничния отряд за района. Имаше и отделен разузнавателен батальон. Повече войска отколкото население, както се шегуваха местните хора. Когато по улиците минаваха офицери, старшини и войници повечето хора ги поздравяваха. Циганите си кротуваха. Пагона – от редническия до полковническия – се защитаваше във всяка ситуация. Ако някой е прекалил, случвало се е – в ареста и после пак в строя. Но да те бият като боксова круша и да мрънкаш за обществена подкрепа – никога. Не призовавам към саморазправа и улично правосъдие, опазил ме Господ. Но човек трябва да има достойнство и чест. Поне останки или наченки...

И да знаете, на битите дядовците ако бяха на тяхно място, щяха да размажат нападателите като петно на пътя. След това щяха да си изтупат панталоните и да продължат.  А биячите щеше да ги боли, което стимулира мисленето и води до правилни поуки.

 

Чалга бабаитлък е да се играят хора в реки и по поляни, патреоти да се кичат с калпаци и пищови и да се вдигат тостове за Дякона, Караджата и Ботев. Забележете: нито един мъж, баща, брат или близък не застана месеци наред до протестиращите майки на деца с увреждания. Найдоха се обаче двама-трима мачовци, които да ги нагрубят по най-отвратителен начин. А спомняте ли си онези мъжлета, дето щяха да ги съдят в САЩ, че продавали самолетни части за сирийски фирми? И те обикаляха студиата с гаджетата и женичките си, които говореха вместо тях. Вижте какво издържаха и понасят още кметиците на „Младост“ Иванчева и Петрова. Българските баш юнаци и патреоти ги бива да шамаросват децата и жените си в къщи. Да се бият преди, по време и след мачове, да се замерят с бутилки и капачки в спортни зали и да си налитат на шосето или за парко място.    

 

Държавата е потънала в корупция, политическите и финансовите афери с ромите нямат край, мъже и жени по села и паланки биват насилвани и ограбвани, краде се като за световно, парламента гласува лобистки закони, олигарси се хващат за гушите, спецобвинението се е превърнало в гилотина за неудобни на Кой… На тях ли се надявате да решат проблеми, които не са решавани десетилетия? Толкова ли сте наивни? На тези, битите юнаци ли се крепи националната сигурност? Тогава нямаме нужда от армия въобще. Каракачанов и без това напира да реанимира строителни войски и КЕЧ – толкова му акъла.

 

Предлагам с парите за отбрана и МВР – няколко милиарда са това – да платим за чужди полицаи и военни, които да ни пазят не само небето, морските и сухопътните граници, но и селата и градовете. И ще има ред, бъдете сигурни. Преди векове най-големите врагове на спартанците – персийците, ги наемали да ги пазят от врагове и да обучават войниците им.

 

И ако не сте чели и слушали за това, пуснете си телевизора и вижте как французите се борят за правата си. И гърците. И румънците, чехите, полаците, сърбите... Протести, барикади, бой – без никой да се жалва. И знаете ли защо е така? Защото са разбрали какво е да си свободен. Ние – не.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 18352 |14.01.2019 Златев срещу Домусчиев – олигархо-руски бой за скъпи играчки . 15| 11553 |10.01.2019 Уругвайски журналист: Уморих се... предавам се... . 11| 11113 |09.01.2019 Четири жертви на насилие за осем дни! Колко още.... . 12| 20737 |07.01.2019 Фаворитът ни (Кой) за световната купа „Най-голям лъжец“ отпада несправедливо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads