Реклама / Ads
6| 5460 |16.03.2013 НОВИНИ

Екатерина Захариева: Ще завършим магистрала Тракия навреме

.
Eкатерина Захариева, вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството в служебния кабинет Източник: Булфото
В случай, че строителят се мобилизира и работи от сутрин до вечер, може да се завърши магистрала Тракия навреме.
 

Аз познавам процесите в държавата, работила съм много административна работа, което ми помага, заяви вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството в служебния кабинет Екатерина Захариева пред БНТ.

Мястото ми е при премиера, да обсъдим къде трябва да отидат парите. Балансирано и устойчиво трябва да решим как да се разпределя бюджета, който не е гласуван от нас, но ние ще се придържаме към него, каза наследничката на Лиляна Павлова.

Търсим резерви в целия бюджет, не само в капиталовите разходи, за да помогнем на най-уязвимите групи в обществото, каза тя. Нейното лично усещане защо хората излезнаха на улицата, е липсата на персперктива, както и на прозрачност.

Екатерина Захариева определи като важни задачи на служебния кабинет на първо място – да осветлим нещата – за какво плащат хората. На второ - пълен финансов анализ в енергийния сектор. Искаме международен одит на най-високо ниво, за да няма спекулации. На трето място - да започне да се работи по регулатора. Докато е толкова свързан с изпълнителната власт е съмнителна неговата независимост. Не са ни необходими законодателни промени, за осветляване на някои от плащанията, увери Захариева.

Получихме много предложения от гражданското общество, с някои от тях се съобразихме, ще бъдат огласени в средата на другата седмица. Когато някое от исканията е нереализуемо е добре да се обясни защо не е, смята вицепремиерът.

Няма да продадем БДЖ на безценица, увери още Екатерина Захариева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 86| 28144 |12.01.2013 Екатерина Бончева размаха в ефир досието на дядо Кирил и азбуката на ДС . 3| 5220 |25.02.2011 Т.Захариева: Джалева оказва натиск върху пациенти! . 15| 5619 |04.12.2008 Екатерина Бончева: ДС е имала хора навсякъде

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads