Реклама / Ads
23| 9800 |26.10.2010 НОВИНИ

Екипът на "Галерия" нападнал жена до вилата на Цветанов в село Шума

.
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов отрече да са задържани журналисти за това, че са снимали вилата му в село Шума. Екипът на "Галерия" подгонил с колата си жена, която преди това попитала какво правят двамата мъже около къщата на министъра.
 

Шофьорът насочил возилото срещу очевидката. В последния момент спрял автомобила на сантиметри от ужасената жена. Това разказа самият министър Цветан Цветанов пред журналисти. „Не знам от кой вестник са. Впоследствие се разбра, че са от „Галерия”, коментира вътрешният министър. По думите му след проучване се оказало, че собственикът на колата е оказал криминално проявено лице.

На инцидента е имало и очевидци. При образуваното досъдебно производство са разпитани всички, след което журналистите били освободени. Имотът е сниман многократно от журналисти, така че няма абсолютно никаква пречка, коментира още Цветанов.

Добромир Добрев, репортер във в. „Галерия" и шофьор, работещ в изданието, са били арестувани и разпитвани почти два часа, защото снимали луксозната вила на вътрешния министър Цветан Цветанов в село Шума, разказа по PRO.BG главният редактор Кристина Патрашкова. .

Двамата били в с. Шума, за да направят репортаж за новия брой на вестника. Те снимали вилата на Цветанов и разговаряли със съседи на семейството на вътрешния министър, след което са се прибрали в София. Вечерта в редакцията се появили полицаи и отвели двамата. След като ги разпитали, органите на реда ги накарали да подпишат декларация, че повече няма да нарушават обществения ред. Д. Добрев каза още, че когато полицаите отишли да ги отведат в районното, полицаите дори не дали обяснение защо се налага това.

Междувременно РЗС настоя в седмичната програма на НС като първа точка от дневния ред да се включи изслушване на Цветан Цветанов по повод задържането на журналистите от вестник „Галерия". От партията на Я. Янев разполагали с информация, че министърът на вътрешните работи следи незаконно чрез СРС-та и автомобили за проследяване политици и разследващи журналисти. Полицаи и служители на ДАНС били готови да свидетелстват ако при изслушване в парламента им се гарантира, че няма да бъдат уволнени и преследвани, обявиха от РЗС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5285 |25.09.2010 ДСБ иска екипът на МЗ да си ходи . 13| 7720 |11.07.2010 Ген. Гоцев: "Галерия" пише измишльотини . 15| 5626 |12.04.2010 Сидеров вика Трактора в парламента по случая "Галерия" . 13| 11049 |09.02.2010 Алисия: Вестник "Галерия" лъже

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads