Реклама / Ads
0| 4418 |03.12.2017 НОВИНИ

Екипи на ”Софийска вода” отводняват в каналите в София

.
Последните две денонощия и обилните валежи в София мобилизираха работата на екипите на ”Софийска вода” АД, които отстраняват постъпващите сигнали за наводнени пътни и жилищни сгради.
 

Падналите над 40л/кв м (вижте видео: https://www.youtube.com/watch?v=bL9ao6wzpPc ) изкараха екипите на адресите, постъпващи по всички канали на дружеството и в пълен синхрон с аварийните служби на Столична община, за отстраняване на засегнати участъци и осигуряване на нормалния живот на столичани.

 

За изминалите двете денонощия на 1 и 2  декември са постъпили 143 сигнала за проблеми с уличната канализация и наводнени участъци, следствие на обилните продължителни валежи. Отстранени са 102 от подадените локации и продължава работата по останалите. Постъпващата информация увеличи десетократно необходимостта от намесата на "Софийска вода" и аварийните екипи на Столична община като на терен работят всички налични технически и човешки ресурси на дружеството от "Канализация". Контролен център (който приема,  обработва и насочва сигналите) и оперативните екипи на "Канализация" работят на удължено работно време. През деня на територията на София са мобилизирани 7 екипа и още 2 дежурни през нощта.

 

Приоритетно се работи по сигналите за запушени канали и запушени сградни канализационни отклонения. "Софийска вода" разшири обсега на действията си и върху обекти, които не са пряка отговорност на дружеството - запушени вертикални дъждоприемни (улични) шахти, неприети за обслужване канали, прелели дерета (бул."Цар Борис 3" и бул. "Никола Петков", където бе преля подземната река, ул. "Пушкин" и Околовръстно шосе (излязлата от коритото си река в Бояна).

 

В тежките условия се извършват дейности по обследване, аварийни ремонти, видеозаснемане на критични участъци. Няма невъзложени обекти след постъпили сигнали. Дружеството продължава работа по тях и е в готовност да действа със Столична община до нормализиране на обстановката и осигуряване на нормалния живот в София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3957 |03.12.2017 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 0| 4521 |30.11.2017 ”Софийска вода” напомня за задължителното зазимяване на ВиК инсталациите . 0| 4248 |30.11.2017 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 0| 3997 |29.11.2017 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads