Реклама / Ads
0| 4275 |22.11.2015 НОВИНИ

Екипите на ЧЕЗ реагират незабавно при необходимост

.
Силният вятър събори дървета и скъса проводници на компанията.
 

Силният вятър, който на територията на ЧЕЗ на места достигна до 27 м/сек., събори десетки дървета върху съоръжения на компанията и скъса проводници. Аварийните екипи на ЧЕЗ работят в затруднени условия и ги подменят при все още бурния вятър. ЧЕЗ работи съвместно с Гражданска защита и Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, като за да подпомогне работата им по отстраняване на падналите дървета, на места компанията временно преустановява електрозахранването.

 

Засегнати вследствие на силния вятър са клиенти на ЧЕЗ в районите на София, Дупница, Елин Пелин, Своге, Самоков, Вършец и Враца. Компанията е създала необходимата организация за възстановяване на електрозахранването на всички потребители. В София работят 35 аварийни екипа, а на цялата територия на ЧЕЗ 80 екипа са на разположение да реагират незабавно при подадени сигнали за прекъснато електрозахранване. При необходимост компанията има възможност да мобилизира до 1000 служители.

 

„Вятърът тази нощ беше изключително силен, а на територията, обслужвана от ЧЕЗ беше обявен жълт и оранжев код за опасни явления. Бяха скъсани много проводници на компанията. За съжаление вятърът продължава и в момента, но ние реагираме незабавно при нужда. Молим нашите клинети да подават сигнали при забелязани скъсани проводници или други нарушения на целостта на наши съоръжения. Това могат да направят на тел. 112 или на 070010010“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

 

Мрежата, която ЧЕЗ поддържа, е дълга 60 000 км. В България е голям делът на въздушните линии ниско напрежение, което прави мрежата уязвима от лоши метеорологични условия и води до повече аварии. Компанията мобилизира всички възможни ресурси, за да се справи с повредите и щетите в резултат на лошото време и се старае да сведе до минимум неудобствата за своите клиенти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6465 |04.08.2015 Шефът на полицията: Сменихме екипите за убийството на Георги . 40| 10941 |10.02.2015 Васил Филипов за Фрог: Хъб не се прави от неграмотници, "Южен поток" да се спре незабавно . 3| 4159 |04.12.2014 Москов: Общностите да гарантират сигурността на екипите на Спешна помощ . 16| 4595 |01.11.2014 Близнашки иска незабавно правителство и актуализация на бюджета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads