Реклама / Ads
1| 5602 |06.08.2008 НОВИНИ

Ексдепутатът Ясен Янев стана заместник на Масларова

.
Министър-председателят Сергей Станишев освободи от длъжност, считано от 18 август, зам.-министъра на труда и социалната политика Иванка Христова. На поста беше назначен Ясен Янев, от квотата на НДСВ.
 

Ясен Янев е новият зам.-министър на труда и социалната политика, съобщиха от Министерския съвет. До 24 април 2008 г. той беше депутат в ПГ на НДСВ, но отстъпи мястото си на бившия министър на отбраната Веселин Близнаков, който се завърна в групата, след като освободи поста си в изпълнителната власт.

Ясен Янев е роден през 1959 г. Той е лекар с дългогодишна практика и две специалности - вътрешни болести и кардиология. Завършил е и второ висше образование - икономика във Великотърновския университет, а сега там изучава право. Има опит в управлението - девет години е бил начело на Многопрофилната болница за активно лечение в Хасково и две години е бил зам.-кмет на града по социалните дейности и здравните въпроси. Владее английски и руски език.

Д-р Янев заема мястото на Иванка Христова, която досега беше зам.-министър с ресор социално подпомагане и която днес премиерът Станишев освободи от длъжността. След назначаването му на новата работа той очерта своите приоритети в бъдещата си дейност и обяви, че ще следва политиката на НДСВ, „която е с много ярка следа особено в социалната сфера". „На първо място поставям грижата за децата на България, включително за децата в риск и техните семейства. Ще подкрепя идеята на НДСВ да се увеличи с още 3 месеца платеното с 90% от заплата на осигурените родители майчинство. Ще подкрепям интеграцията на хората с увреждания с всички средства на политиката и на бюджета", каза новият зам.-министър на труда и социалната политика. Той допълни, че ще подкрепя и младите семейства, а най-вече тяхната възможност за реализация в живота.

Frognews.bg

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 12559 |19.07.2008 Поли Карастоянова стана съветник на Симеон Сакскобургготски . 7| 4641 |02.07.2008 Тадаръков и заместникът му - аут? . 5| 5365 |04.06.2008 Георги Петканов стана конституционен съдия . 1| 20061 |21.05.2008 Тасманийският дявол стана защитен вид, рак покосява животинките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads