Реклама / Ads
57| 8250 |27.05.2013 НОВИНИ

Ексдепутати от ГЕРБ: Ширеха се рекет и контрабанда

.
Над 1,5 млр лева са потъвали в неизвестна посока от контрабанда на цигари в България годишно. Това заяви бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров.
 
Знаеше се за тези незаконни дейности, но не се предприемаха мерки, категоричен е той в „гореща точка” на ТВ-7.

 

Докладвали сме на Борисов за десетки камиони с контрабандни цигари, влизащи в страната. Той ни изпрати при вътрешния министър Цветан Цветанов. Казахме и на него, а той се направи на учуден. После разбрахме, че камионите са си минали и никой не ги е спрял. Това пък разказа ексдепутатът Иван Петров.

 

Цветанов сам редеше листите за депутати, което не се харесваше на хората по места. Той лично спусна шефа на НАП Красимир Стефанов за втори в хасковската листа. Като кажеш нещо и той се разкрещява. Това е Цветанов. Като си нарочи някой – почва да го преследва, разказа още Петров.

 

МВР действително премина границата, която не бива да се преминава. МВР се използваше за разчистване на вътрешно-партийни врагове и натиск на хора от бизнеса. Самата система се ползваше не толкова срещу организираната и битовата престъпност, а за други цели.

Не мога да скрия, че се направиха и три-четири перфектни операции срещу организираната престъпност. Това е факт. Грешката на Борисов бе, че сложи вторият човек в партията за шеф на МВР. Той дори не бе ръководил и трима души в министерството, а изведнъж стана министър. Това е нереално и доведе до това, на което сме свидетели, допълни Петров.

 

Казах на Борисов през октомври 2012 г., че структури на МВР и данъчни се използват да се натискат фирми, за да им се отнемат дори над 50% от собствеността. Трябва да проговорят и тези хора, които са рекетирани, да преодолеят страха. Борисов веднага реагира: „Дай да ги хванем тези хора. Аз не участвам в такова нещо”, разкри още Димитров, известен още като Емо Ротманса. Така и нищо не станало обаче.

 

Няма да коментирам какво съм казал пред нотариус в европейска държава. Казал съм го, за да гарантирам безопасността на семейството си. Скоро сигурно ще проговорят и други хора, но засега ги е сковал страхът, заяви още Емил Димитров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 5927 |13.05.2013 ГЕРБ: Kоментирамe единствено официални резултати . 15| 6480 |30.04.2013 Бивш депутат от ГЕРБ: Цветанов намразил Найденов след "Дюнигейт" . 33| 5301 |18.04.2013 Всички срещу ГЕРБ: Флоров да бъде отстранен . 97| 5590 |09.04.2013 ГЕРБ: Различни сме! Не правим компромис с грешките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads