Реклама / Ads
11| 6214 |14.03.2011 НОВИНИ

Ексдиректор на пощите се сдоби с апартамент и хотел

.
Андон Симонски
Бившият директор на Териториално поделение “Български пощи” в Благоевград и бивш кадър на СДС Андон Симонски, който миналия месец бе уволнен за втори път от поста, си купил апартамент в София само седмица преди да остане безработен, съобщиха негови близки приятели.
 

Това е третото му жилище след апартаментите в Петрич и Благоевград, при това не е единствената му придобивка за времето, през което управляваше регионалната пощенска мрежа. Наскоро той е започнал и строеж на хотел под курорта Боровец. Хотелът не е голям, но компенсира броя на стаите с лукс. Издигнат е върху парцел от 15 декара земя, които съпругата на Симонски получила в наследство от своите родители в тузарския планински курорт.

Според близки до бившия директор новозакупеният апартамент и семейният хотел са сигурен знак, че собственикът им се кани да напусне завинаги Пиринския край и да се устрои в София. Напоследък Симонски непрекъснато подхвърлял, че смята да смени директорското си поприще с идиличния живот в планинско хотелче. Факт е, че в Пиринско вече не го задържа нищо, след като миналата година починаха родителите му, живеещи в петричкото с. Кърналово.

За разлика от първото му уволнение през 2002 г., когато НДСВ го изгони от директорския кабинет в Благоевград както по политически причини /той бе назначение от 1997 г. на СДС/, така и заради наслоеното от поведението му социално напрежение сред пощенци, сега Андон Симонски няма никакъв шанс да бъде възстановен от съда на работа, коментираха юристи. Този път дългогодишният директор е уволнен по “железния” член от Кодекса на труда - “подбор на кадри”, даващ възможност на всеки новоназначен ръководител да се отърве от всичките си подчинени, които са сгафили нещо в миналото или не са му симпатични. В случая това е изпълнителният директор на ТП Деян Дънешки, който 2 години работи със старите регионални директори и започна смяната им от Благоевград.(Струма)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4620 |14.12.2010 Свещениците се сдобиха със синдикат . 1| 9599 |10.12.2010 Путиновият Балкан се сдобива с булка Янтра . 4| 5035 |03.06.2010 Уволниха шефа на пощите Милен Керемедчиев . 5| 5257 |08.04.2010 Обвиниха ексдиректор на "Информационно обслужване"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads