Реклама / Ads
1| 6263 |22.09.2013 НОВИНИ

Eкшън: Гонят цистерна в насрещното

.
ТИР лети срещу колите на "Тракия". Това е филм, недоумяват шофьорите. Три полицейски екипа преследват Валери, патрулка се заби в кола.
 
Убийствен екшън като на филм се разигра на автомагистрала "Тракия" в петък срещу събота, описва Стандарт. Цистерна бомба с опасен товар летя в насрещното. 57-годишният Валери от Хисар подкара ТИР-а по магистралата в 8 часа вечерта. Той фуча с 100 км/ч в насрещното 40 километра. Валери се качил в ускорителната лента на насрещното платно от Пловдив. Камионът не отбил от магистралата дори от първата срещната отбивка за Пазарджик. И се движел по този убийствен начин цели 20 минути.

Като по чудо  жертви нямаше. Причината за това е предпазливостта на шофьорите, движещи се срещу цистерната. Успоредно с ТИР-а по другото платно е карал екип на бТВ, който е заснел целия екшън. Заради камерата и прожекторите  останалите шофьори помислили, че се снима филм. Въпреки това телефон 112 загрял от обаждания. Към магистралата поели два полицейски екипа. Те пресрещнали камиона в правилната посока на движение, но той отказал да спре. В опит да избегне сблъска с цистерната едната патрулка се ударила странично с преминаващ автомобил, шофиран от жена. Втората полицейска кола също не успяла да спре Валери и продължила да кара след него. Полицаите видели как той пропуснал отбивката за Пазарджик и продължил да кара. 
Най-накрая цистерната спряла, а униформените от третия полицейски екип арестували шофьора.

Пробите за алкохол и наркотици на водача се оказали отрицателни. Валери обаче така и не обяснил защо е карал в насрещното платно. Първо се опитал да се оправдае и казал, че се е объркал в тъмното. Когато полицаите го попитали защо тогава не е отбил при Пазарджик, той казал, че от притеснение не видял отбивката. По-късно обаче Валери признал, че има семейни проблеми. Той останал в ареста в Пазарджик една вечер и вчера беше освободен. Шофьорът на цистерната убиец има три акта - за движение в насрещното, за това, че не е спрял веднага при сигнала на патрулните полицаи и за създаване предпоставки за катастрофа. Той ще получи глоба и отнемане на книжката.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 5761 |28.08.2013 Борисов по Фейсбук: Преди да изгонят всички кадърни, управляващите няма да се спрат . 1| 6217 |17.08.2013 Пожари гонят българите от о-в Тасос . 36| 8864 |16.08.2013 Буруджиева към Стоянова: Трябваше да изгонят и Вас заедно с Дянков . 128| 6001 |16.07.2013 Бриго Аспарухов: Хората щяха да изгонят Борисов с камъни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads