Реклама / Ads
67| 6867 |10.03.2013 НОВИНИ

Екшън на Централна гара навръх Заговезни

.
Протестиращите бяха прогонени от Централна гара от сили на Гранична полиция, за да се възстанови движението на влаковете. Малко след това обаче Янко Петров и групичка от около 15-тина човека се върна обратно, а след тях и останалите, предаде репортер на Фрогнюз от мястото на протеста.
 

Преди това потестното шествие в София пое към Централна гара, като протестиращи се заканват да блокират релсите. Те се обявяват срещу приватизацията на БДЖ.

3-те лъча, които тръгнаха от Президентството, се събраха на Централна гара. Единият е от привърженици на ВМРО. Възгласите на скандиращото и свирещо множество са "БДЖ не се продава, нито подарява". Има протестиращи и на жп линиите.

Според организатори протестът е мирен, те призоваха ако участниците видят хора с маски да ги посочат на органите на реда.

Янко Петров заяви преди това, че министърът на икономиката, енергетиката и туризма в оставка Делян Добрев поел отговорността за случващото се в момента и в ДКЕВР, но обърнал гръб на исканията на протестиращите.

Правителството в сянка е целият народ, който ще се бори до край, заяви още Петров. Протестиращите настояват за прекратяване на процедурата по приватизация на БДЖ „Товарни превози”.


Участниците в протестното шествие във Варна пък блокираха Аспарухов мост, предаде Радио „Фокус”-Варна. Вече над 5000 варненци протестират в града. Полицията отклонява трафика по обходни маршрути. На самия мост няма автомобили, не се създават проблеми в движението. Предполага се, че след блокадата на моста, протестното шествие ще се насочи към ЖП гара Варна. Много от протестиращите скандират „Мафия” и „Оставка”, въпреки това не се забелязва засилено полицейско присъствие и шествието протича мирно.

Същевремемнно днес е и Месни Заговезни или Неделя Месопустна, православен празник, който се отбелязва 8 седмици преди началото на Великден и подготвя вярващите за предстоящия пост. Много граждани има и в храмовете на градовете. На този ден християните ядат за последен път месо до Великден. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 85| 13124 |22.02.2013 Сигналът за атентат срещу Борисов с гарантирана достоверност . 31| 6123 |11.02.2013 ГЕРБ плаща 80 хил. гаранция за пилота Янко Стоименов . 101| 5203 |06.02.2013 Станишев, тревожен: Държавата в състояние ли е да гарантира сигурността на гражданите? . 8| 5747 |23.01.2013 Супер екшън: Обраха банка в Бургас; задигнали яки кинти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads